Re: Wrażenia z bety NFS'15 W końcu udało mi się trochę pograć w tego NFS'a i muszę stwierdzić, że... czuję niedosyt. ;/ Ale od początku:
- model jazdy - jak wsiadłem do tego Mustanga Fox Body poczułem się jakbym sterował Titaniciem a nie samochodem. Charakterystyka tego auta jest okropna. Jako własne auto wybrałem Subaru BRZ i poczułem się znacznie lepiej, choć nie było to jeszcze to, czego się spodziewałem, dopiero wstępny tuning prowadzenia coś zdziałał.
- tuning prowadzenia - bardzo przyjemny aspekt. Ta zabawa suwakami naprawdę porządnie wpływa na zachowanie auta na drodze a po pewnej wprawie można doskonale wyczuć, że np. w przednich kołach mamy za duże ciśnienie opon.
- wyścigi - zdecydowanie do poprawy. Są strasznie "bezpłciowe", nie czuć od nich tego nielegalnego klimatu. Uważam, że za bardzo skupili się na ich różnorodności zamiast dopracowaniu.
- grafika - nie wyczuwam jakiegoś mocnego downgrade'u, wszystko cały czas wygląda super. Przeszkadza mi jednak ten nieustanny deszcz. Co to k.... Need For Speed Heavy Rain? :v
- świat gry - E-PIC-KI! Mam większą fazę na zwiedzanie Ventura Bay bardziej niż USA w The Crew. Całe miasto żyje, a jeśli dołączyć do tego innych graczy, z którymi można się pościgać tak bez żadnego celu klimat jeszcze bardziej rośnie
- soundtrack - bardzo dobrze zróżnicowany i dynamiczny, motywuje do tego aby jechać szybciej ^^ Zachwyca nawet w menu
Niestety, nie miałem okazji sprawdzić innych aut, ponieważ jak już uzbierałem trochę pieniędzy na nie, nie mogłem dostać się na serwery...
Podsumowując, zabawa przy tej grze jest naprawdę fajna lecz ciągle strasznie niedopracowana. Owszem, jest to beta, lecz do konsolowej premiery już mniej niż miesiąc. Jeżeli wziąć pod uwagę, że zanim zbiorą wszystkie uwagi nt. gry, i wysłanie projektu do tłoczni (czy jak to tam można nazwać, miejsce, gdzie będą wypalać płyty xd ) to minie ok. 1,5 tygodnia, zabraknie im czasu na ulepszenie gry. Tak więc, albo liczymy na prężnie rozwijający się support gry albo porządny DOP (Day One Patch). W każdym razie, mam ochotę na to, by pozostać w Ventura Bay na dłużej.
#TonightWeRide