Re: Który NFS najlepszy? To ja wybiorę spośród tych najnowszych:
Shift 2 Unleashed
Odskocznia. Świetne tory, samochody. Konkurencyjna na GT5, chociaż może trochę przesadziłem
Fajny tuning, wyścigi nocą i mega fajne drifty. Jedna z lepszych produkcji. Minusy? Po prostu ulepszony Shift
8.9/10
Need for Speed Rivals
Jeszcze nie grałem, ale moim zdaniem świetna produkcja. Grafika, świat, samochody, tuning, technologie. Super tryb online - AllDrive. Hot Pursuit zdobyło super oceny, bo był to pierwszy taki powrót do korzeni. Rivals rozwala HP. Jest po prostu jeszcze lepszy, ale nie ma już tego zaskoczenia tylko taki troszkę "odgrzewany kotlet z nową panierką". Wstępnie oceniam na
8.7/10
Need for Speed Most Wanted '12
Otwarty świat - plus czy minus? Z jednej strony fajnie, ale brakowało mi tego czegoś, aby poprowadzić gracza przez ścieżkę kariery. Bardzo fajny gameplay, miło się grało. Znajdźki były strzałem w 10. Minus - trochę za krótka. 1 milion SP to zdecydowanie za mało, Agera powinna być odblokowana od 1,75 mln (tak mniej więcej). Jeszcze jeden minus - nazwa gry. Tylko wywołało to burzę i porównywanie do starego MW. Ogólnie daję note
8.5/10
Need for Speed The RUN
Najlepsza fabuła i klimat ever. Model jazdy i rozgrywka też była bardzo ciekawa. Jedynym minusem gry jest jej długość. Gdyby była 2 razy dłuższa moim zdaniem hit murowany, a tak to tylko średniak. Na szczęście były Challenge Series
7,7/10