Re: Internet zwolnił po ponownym podłączeniu Problem rozwiązany. Wystarczyło podłączyć modem bezpośrednio z kompem, a potem wrócić do konfiguracji PC-->Router-->Modem. Mimo wszystko dzięki za pomoc.
Re: Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! Aha, zapomniałem, że kabel zwykły mam podzielony na 2. Jeden na router, a do mnie, do kompa po kablu. Wcześniej miałem sam router, a było ok. Poprzestawiać itp., próbowaliśmy. Nic nie dało.
Re: Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! Bardzo możliwe, że przyczyną może być router, coś zakłóca sygnał albo on sam jest uszkodzony. Spróbuj przestawić go w jakieś inne miejsce czy coś w tym stylu. Jak nie pomoże to będziemy kombinować dalej
Re: Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! Mam problem z internetem. Miałem wymianę routera i zwiększenie przesyłu. Wcześniej w grze Call Of Duty pokazywało mi dużo serwerów. Po zmianie pokazuje mi od 2 do 5. W internecie wyczytałem, że jest to spowodowane tzw. Packet Loss. Wszedłem na pingtest.net i rzeczywiście - 90% straconych. Chciałbym się dowiedzieć czy samemu mogę coś zrobić, czy pozostaje dzwonić do nich. Windows na to wpływu nie ma. Internet od UPC, 50 mb/s, wcześniej miałem 25 mb/s.
Re: Internet zwolnił po ponownym podłączeniu Ja mam internet radiowy, 1Mb/s, choć dzielę go na 2 kompy, to nadal jest 1Mb/s. Ale czego się spodziewać po radiówce. Słabe to.
A co do ciebie- coś dostawca zwalił, pójdź do niego, i wytłumacz tą sprawę. Ewentualnie zrób jak Inventer każe.
Re: Internet zwolnił po ponownym podłączeniu Podłącz innego kompa lub użyj np. systemu Linux (uruchamianego z płyty) i sprawdź czy na innym systemie też będzie mała prędkość. Jeśli masz Windows Vista/7 to ściągnij sobie gadget Network Traffic i sprawdź czy są wysyłane jakieś duże pakiety danych bez twojej zgody. Jeśli wszystko będzie ok, to najprawdopodobniej dostawca namieszał.
Re: Internet zwolnił po ponownym podłączeniu Hmm mam podobny problem. Mam nesotrade 1,3 mb i od dwóch - trzech dni skarżę się strasznie na to, że zwolnił mi strasznie net, filmiki na yt się zacinają co nigdy się nie zdarzało, nawet głupie piosenki ładują się długo, a nigdy tak nie miałem i 1,3 był jak dla mnie b. szybkim netem, ale teraz od tych dwóch - trzech dni bardzo się na to skarżę. Jedyne rozwiązanie to zadzwonienie do usługodawcy, mnie to też czeka : ) Jak mi się uda zadzwonić to poinformuje Cię czy coś to dało, jak na razie jutro mnie czeka pogrzeb i nie wiem kiedy znajdę na to czas.
Re: Internet zwolnił po ponownym podłączeniu Zanim przejdę do sedna sprawy - jeśli chcesz napisać komentarz typu "wziąłbyś coś napisał na forum, a nie tylko z problemami przychodzisz tylko", daruj sobie i opuść ten temat.
-------------
Do rzeczy. Miałem takiego pecha, że dostawca odłączył mi internet, z powodu niezapłaconego rachunku. Kiedy płatności zostały uregulowane, odczułem nagły spadek prędkości łącza. Przed odcięciem miałem 6 Mb/s, a teraz prędkość opadła do 1Mb/s. Czy może to być wina dostawczy, czy znów jakiś syf mi wpadł na kompa jak ostatnio?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Re: Masz jakiś problem z telefonem komórkowym ? Pisz tutaj ! Jako iż takiego tematu nie ma, zakładam go.
Sam mam problem z telefonem Samsung Omnia I900. Nie chce się naładować. Opiszę dokładniej:
Telefon się wyłączyć, dobra - podłączam do ładowania. Po 30 min naciskam guzik włączający i nic. Zostawiam na noc. Rano - też nic się nie dzieje. Telefon nie odpowiada na włączanie. Próbuję ładować przez kabel USB. Także nic się nie dzieje. Telefon z Windowsem Mobile 6.1. Bateria: 1550 mAh, 3.7 wat, litowo-jonowa.
EDIT: Problem rozwiązany. Wystarczyło na chwilę wyjąć baterię (pewno nie łączyła).
Re: Pochwal się komputerem. CPU: Intel Core i3 540@3.06GHz
Płyta: GIGABYTE GA H55M-S2
Grafika: ASUS nVidia GF GT440 1GB <-- z "tego" jestem najbardziej zadowolony, jedna z najwydajniejszych kart
RAM: Kingston 4GB 1333MHz
Monitor: LG E2260 21,5"
Głośniki: Logitech Z-313
Re: Pochwal się komputerem. Procesor: AMD Athlon II X2@3,0GhZ
RAM: 4GB DDR3
Grafika: ATI Radeon HD 4800 512 MB
System: Windows 7 Home Premium x64
Dysk: 500 GB Samsung
Re: Pochwal się komputerem. Procek: AMD Phenom II X4 3,2Ghz
Grafika: (w listopadzie dokupuje..nie pamiętam jaka..wiem że za 600 zł )
Płyta główna : jakaś Asus
RAM : DDR3 4GB
Dysk : 500 GB
Klawiatura : a4tech kw-300h z dwoma wejściami USB ( kosztowała 95 zł )
Re: Brak możliwości utworzenia partycji systemowej Czasami jest pomocna dystrybucja linuksa GParted live uruchamiana z płyty. Waży ok 100MB i zawiera zaawansowane opcje związane z zarządzaniem partycjami. Włącznie ze zmianą systemu plików partycji i wybraniem bootowalnej partycji.
You can view all discussion threads in this forum.
You cannot start a new discussion thread in this forum.
You cannot start on a poll in this forum.
You cannot upload attachments in this forum.
You cannot download attachments in this forum.
Serwis NFSPolska.pl używa plików cookie do przechowywania informacji o sesji i analizowania danych w celu zapewnienia użytkownikom lepszej wrażeń z portalu.