Oh no! Where's the JavaScript? Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.
Need for Speed Zeal
Need for Speed Unbound
Need for Speed: Hot Pursuit (2010) Remastered
Need for Speed: Heat
Need for Speed: Payback
Need for Speed: Edge
Need for Speed (2015)
Need for Speed: No Limits
Need for Speed (film)
Need for Speed: Rivals
Need for Speed: Most Wanted (2012)
Need for Speed: The Run
Shift 2: Unleashed
Need for Speed: Hot Pursuit (2010)
Need for Speed: World
Need for Speed: Nitro
Need for Speed: Shift
Need for Speed: Undercover
Need for Speed: ProStreet
Need for Speed: Carbon
Need for Speed: Most Wanted (2005)
Need for Speed: Underground 2
Need for Speed: Underground
Need for Speed: Hot Pursuit 2
Need for Speed: Porsche 2000
Need for Speed: Road Challenge
Need for Speed III: Hot Pursuit
Need for Speed II
The Need for Speed
30 LAT SERII NFS
Forum dyskusyjne

Hardware & Software

O nowinkach technicznych

569 posty

Ostatnia aktywność, 25-10-2011 05:52 przez Recek
Recek
Recek Odpowiedział(a) w Internet zwolnił po ponownym podłączeniu 13 lata temu ( 25-10-2011 05:52 )
Re: Internet zwolnił po ponownym podłączeniu
Problem rozwiązany. Wystarczyło podłączyć modem bezpośrednio z kompem, a potem wrócić do konfiguracji PC-->Router-->Modem. Mimo wszystko dzięki za pomoc.
Black Ice
Black Ice Odpowiedział(a) w Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! 13 lata temu ( 24-10-2011 18:47 )
Re: Masz problem z komputerem? Pisz tutaj!
Aha, zapomniałem, że kabel zwykły mam podzielony na 2. Jeden na router, a do mnie, do kompa po kablu. Wcześniej miałem sam router, a było ok. Poprzestawiać itp., próbowaliśmy. Nic nie dało.
Cooler
Cooler Odpowiedział(a) w Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! 13 lata temu ( 24-10-2011 18:42 )
Bardzo możliwe, że przyczyną może być router, coś zakłóca sygnał albo on sam jest uszkodzony. Spróbuj przestawić go w jakieś inne miejsce czy coś w tym stylu. Jak nie pomoże to będziemy kombinować dalej Smile
Black Ice
Black Ice Odpowiedział(a) w Masz problem z komputerem? Pisz tutaj! 13 lata temu ( 24-10-2011 17:15 )
Mam problem z internetem. Miałem wymianę routera i zwiększenie przesyłu. Wcześniej w grze Call Of Duty pokazywało mi dużo serwerów. Po zmianie pokazuje mi od 2 do 5. W internecie wyczytałem, że jest to spowodowane tzw. Packet Loss. Wszedłem na pingtest.net i rzeczywiście - 90% straconych. Chciałbym się dowiedzieć czy samemu mogę coś zrobić, czy pozostaje dzwonić do nich. Windows na to wpływu nie ma. Internet od UPC, 50 mb/s, wcześniej miałem 25 mb/s.
R
Reev Odpowiedział(a) w Internet zwolnił po ponownym podłączeniu 13 lata temu ( 24-10-2011 15:50 )
Ja mam internet radiowy, 1Mb/s, choć dzielę go na 2 kompy, to nadal jest 1Mb/s. Ale czego się spodziewać po radiówce. Słabe to.

A co do ciebie- coś dostawca zwalił, pójdź do niego, i wytłumacz tą sprawę. Ewentualnie zrób jak Inventer każe. Smile
Radzio
Radzio Odpowiedział(a) w Internet zwolnił po ponownym podłączeniu 13 lata temu ( 24-10-2011 15:48 )
Skazo nie zamulaj..chyba napisał że miał 6 a teraz ..więc po co na testa ma wwalać/ sorki za OFFtopic
Skazo
Skazo Odpowiedział(a) w Internet zwolnił po ponownym podłączeniu 13 lata temu ( 24-10-2011 12:40 )
Wbij tutaj i zobacz, kliknij Start na liczniku i poczekaj http://www.speedt...
Inventer89
Inventer89 Odpowiedział(a) w Internet zwolnił po ponownym podłączeniu 13 lata temu ( 23-10-2011 21:08 )
Podłącz innego kompa lub użyj np. systemu Linux (uruchamianego z płyty) i sprawdź czy na innym systemie też będzie mała prędkość. Jeśli masz Windows Vista/7 to ściągnij sobie gadget Network Traffic i sprawdź czy są wysyłane jakieś duże pakiety danych bez twojej zgody. Jeśli wszystko będzie ok, to najprawdopodobniej dostawca namieszał.
Demi
Demi Odpowiedział(a) w Internet zwolnił po ponownym podłączeniu 13 lata temu ( 23-10-2011 20:12 )
Hmm mam podobny problem. Mam nesotrade 1,3 mb i od dwóch - trzech dni skarżę się strasznie na to, że zwolnił mi strasznie net, filmiki na yt się zacinają co nigdy się nie zdarzało, nawet głupie piosenki ładują się długo, a nigdy tak nie miałem i 1,3 był jak dla mnie b. szybkim netem, ale teraz od tych dwóch - trzech dni bardzo się na to skarżę. Jedyne rozwiązanie to zadzwonienie do usługodawcy, mnie to też czeka : ) Jak mi się uda zadzwonić to poinformuje Cię czy coś to dało, jak na razie jutro mnie czeka pogrzeb i nie wiem kiedy znajdę na to czas.
Radzio
Radzio Odpowiedział(a) w Internet zwolnił po ponownym podłączeniu 13 lata temu ( 23-10-2011 18:02 )
jaki masz internet ? ruter-światłowód-radialny ? ale zdaje mi się że to przez dostawce..posprawdzaj IP..
Recek
Recek Odpowiedział(a) w Internet zwolnił po ponownym podłączeniu 13 lata temu ( 23-10-2011 17:59 )
Zanim przejdę do sedna sprawy - jeśli chcesz napisać komentarz typu "wziąłbyś coś napisał na forum, a nie tylko z problemami przychodzisz tylko", daruj sobie i opuść ten temat.

-------------

Do rzeczy. Miałem takiego pecha, że dostawca odłączył mi internet, z powodu niezapłaconego rachunku. Kiedy płatności zostały uregulowane, odczułem nagły spadek prędkości łącza. Przed odcięciem miałem 6 Mb/s, a teraz prędkość opadła do 1Mb/s. Czy może to być wina dostawczy, czy znów jakiś syf mi wpadł na kompa jak ostatnio?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
R
Reev Odpowiedział(a) w Masz jakiś problem z telefonem komórkowym ? Pisz tutaj ! 13 lata temu ( 23-10-2011 11:11 )
Re: Masz jakiś problem z telefonem komórkowym ? Pisz tutaj !
Ja sam mam tak często, ale to normalka. Wystarczy wyjąć baterię, bo czasem nie zatrybi.
S13
S13 Odpowiedział(a) w Masz jakiś problem z telefonem komórkowym ? Pisz tutaj ! 13 lata temu ( 23-10-2011 10:57 )
Re: Masz jakiś problem z telefonem komórkowym ? Pisz tutaj !
Jako iż takiego tematu nie ma, zakładam go.

Sam mam problem z telefonem Samsung Omnia I900. Nie chce się naładować. Opiszę dokładniej:

Telefon się wyłączyć, dobra - podłączam do ładowania. Po 30 min naciskam guzik włączający i nic. Zostawiam na noc. Rano - też nic się nie dzieje. Telefon nie odpowiada na włączanie. Próbuję ładować przez kabel USB. Także nic się nie dzieje. Telefon z Windowsem Mobile 6.1. Bateria: 1550 mAh, 3.7 wat, litowo-jonowa.

EDIT: Problem rozwiązany. Wystarczyło na chwilę wyjąć baterię (pewno nie łączyła).
D
Dzonson Odpowiedział(a) w Pochwal się komputerem. 13 lata temu ( 17-10-2011 10:15 )
Re: Pochwal się komputerem.
Manufacturer: Fujitsu Siemens
Processor: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.26GHz
Ram: 896MB RAM
Dysk: 40 GB
Grafika: RADEON 9550
Sound Card: Realtek AC97 Audio
System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Dodatek Service Pack 2 (2600.xpsp_sp2_rtm.040803-2158)
B
barteq Odpowiedział(a) w Pochwal się komputerem. 13 lata temu ( 16-10-2011 20:01 )
CPU: Intel Core i3 540@3.06GHz
Płyta: GIGABYTE GA H55M-S2
Grafika: ASUS nVidia GF GT440 1GB <-- z "tego" jestem najbardziej zadowolony, jedna z najwydajniejszych kart Grin
RAM: Kingston 4GB 1333MHz
Monitor: LG E2260 21,5"
Głośniki: Logitech Z-313
Rumun
Rumun Odpowiedział(a) w Pochwal się komputerem. 13 lata temu ( 16-10-2011 18:07 )
Procesor: AMD Athlon II X2@3,0GhZ
RAM: 4GB DDR3
Grafika: ATI Radeon HD 4800 512 MB
System: Windows 7 Home Premium x64
Dysk: 500 GB Samsung

100 post!
Radzio
Radzio Odpowiedział(a) w Pochwal się komputerem. 13 lata temu ( 16-10-2011 17:49 )
Procek: AMD Phenom II X4 3,2Ghz
Grafika: (w listopadzie dokupuje..nie pamiętam jaka..wiem że za 600 zł )
Płyta główna : jakaś Asus
RAM : DDR3 4GB
Dysk : 500 GB
Klawiatura : a4tech kw-300h z dwoma wejściami USB ( kosztowała 95 zł )
Black Ice
Black Ice Odpowiedział(a) w Brak możliwości utworzenia partycji systemowej 13 lata temu ( 12-10-2011 16:45 )
Re: Brak możliwości utworzenia partycji systemowej
Zamykam.
Skazo
Skazo Odpowiedział(a) w Brak możliwości utworzenia partycji systemowej 13 lata temu ( 12-10-2011 16:18 )
Tak wiem też o tym czytałem, ale hirens też to ma
Inventer89
Inventer89 Odpowiedział(a) w Brak możliwości utworzenia partycji systemowej 13 lata temu ( 12-10-2011 15:43 )
Czasami jest pomocna dystrybucja linuksa GParted live uruchamiana z płyty. Waży ok 100MB i zawiera zaawansowane opcje związane z zarządzaniem partycjami. Włącznie ze zmianą systemu plików partycji i wybraniem bootowalnej partycji.
  • You can view all discussion threads in this forum.
  • You cannot start a new discussion thread in this forum.
  • You cannot start on a poll in this forum.
  • You cannot upload attachments in this forum.
  • You cannot download attachments in this forum.