Siemka, mam taki problem, podczas gry na laptopie mam na bokach czarne pasy. Podpowie mi ktoś jak zmienić proporcje ekranu, bym miał na cały ekran (16:9) a nie na 4:3? :p
Tylko w UC jak grasz czy ogólnie? Spróbuj we właściwościach ekranu popatrzeć. ;)
Mogą być też źle ustawion proporcje lub/i rozdzielczość ekranu w grze. Spróbuj obadać ustawienia :)
Nie masz przypadkiem niedopasowanej rozdzielczości? W UC nie można ustawić proporcji - ustawia się ona automatycznie przy wyborze rozdzielczości. Przy 600x800 pojawiają się pasy, natomiast przy rozdzielczościach panoramicznych (jak 1920x1080) obraz zajmuje cały ekran.
U mnie niestety są 4 rozdzielczości i każda ma takie same pasy po boku :(
A jest wśród nich rozdzielczość Twojego ekranu? Czy wszystkie są mniejsze?
Dobra, naprawilem, Ustawilem sobie 1280x720, głupi ja xD mogłem wcześniej popatrzeć nie panikowaćxD
xD
A teraz kolejna sprawa, która nie tylko mnie wkurza, czyli ssy :p poradzicie coś?
Jeżeli już w UC to wprowadzono, to robisz Print Screen, a zrzut powinien być w folderze Moje dokumenty/Need for Speed Undercover albo o podobnej nazwie. A jeżeli nie wprowadzono, to niech kto inny powie co robić.
Kurde, ciekawe czy można i jak można sprawdzić wersje UC, to możnaby ewentualnie zpatchować gre :p
Lol, nie chodzi o patch xD chodzi o to, czy już w tych czasach była taka opcja że screeny wrzucało do folderu gry w Moich Dokumentach :) w NFS Hot Pursuit tak było, w NFS World też, w NFS Shift chyba też.
No ale zawsze jest nadzieja, że istnieje taki patch, co nie? XD
Do UC przydałby się patch usuwający napisy podczas cykania fotek. Szpecą i przeszkadzają tylko.
Jest na to mod z tego co pamiętam, poszukajcie dobrze.