Hm... Spróbuj przeinstalować grę. Ewentualnie możesz przywrócić ustawienia domyślne sterowania. Masz jakieś edytory kamery do MW włączone?
A jaki masz system operacyjny?
A co się dzieje jak przytrzymujesz klawisz, który odpowiada za spojrzenie w tył?
Jeszcze zapytam o jedno: czy aby odpowiednio skonfigurowałeś tego pada pod grę? Bo może w tym leży pies pogrzebany...
Teraz się zastanawiam jak można źle skonfigurować pada ale może coś w tym jest bo taka sytuacja dzieje się na padach dwóch marek tracer i no name
Nie jestem pewien czy dobrze mówię, ale wydaje mi się, że w Panelu Sterowania była sekcja odpowiedzialna za kontrolery gier...
Prawdopodobnie gra mota przyciski w którymś z trybów. Podłącz pada do komputera, a następnie uruchom grę. Ustaw w grze w ustawieniach sterowania za co odpowiadają poszczególne przyciski. Domyślnie będzie klawiatura, ale przyciski dla kontrolerów można zmieniać w prawym górnym rogu (myszą lub bocznymi przyciskami na padzie w jednym z trybów). Pad powinien mieć dwa tryby pracy (ten drugi tryb aktywuje się przyciskiem znajdującym się w centralnej części pada). W jednym trybie możesz skręcać w grze bodajże przy pomocy gałki, w drugim przy pomocy przycisków. Ustaw przyciski według swojego upodobania.
Nie wiem ale ja miałem problem z kiercą do póki sterów nie zainstalowałem
Pad z funkcją turbo (czy jak to kto chce tam sobie nazywać)?
Jeśli chodzi o to przyzwyczajenie - jeśli to jakiś dziwny pad, faktycznie gra na nim może wymagać przyzwyczajenia, generalnie polecam pada od X360, lub inne odpowiadające mu architekturą. Dobrze leżą w dłoni, gra na nich jest zupełnie intuicyjna, nawet fps-y z takim padem nie powinny stanowić problemu dla początkującego.