Poszukuję Uniwersal Widescreen Patchera czy coś w tym stylu do GTA Vice City. Na starym kompie nie było z rozdzielczością problemu ale gdy wgrałem gierkę na laptoka to już tak różowo. Starsze gry nie miały widescreena i przez to po bokach mam 2 czarne grube pasy. Podobnie miałem z U2, ale na szczęście patcher był 'w zestawie". So guys, plis help mi :)
Grałem w tym roku w VC i nie miałem żadnego problemu z rozdziałką - obraz wyświetlał się na całości 1680x1050 - to są proporcje 16:10. Z tego co kajarzę w ustawieniach gry jest opcja panoramicznego obrazu czy coś takiego.
Ustawiłem widescreena w opcjach po instalce wczorajszej i nic. Ustawiłem tez rozdzielczość na 1024 x 800 chyba i też nic. Jak wejdę w opcje to mi pokazuje 624 na ileśtam i nie idzie innej ustawić. Dodatkowo w zestawie był Patch 1.1 i nie mogę go zainstalować ponieważ wyskakuje komunikat o Invalid Directory.
Cytat
sebastianek napisał(a):
Na starym kompie nie było z rozdzielczością problemu ale gdy wgrałem gierkę na laptoka to już tak różowo. Starsze gry nie miały widescreena i przez to po bokach mam 2 czarne grube pasy.
A próbowałeś zmienic zgodość dla gry? na win98 lub XP?
Korzystaj, bo sława kiedyś minie, a na razie wszyscy wiedzą jak masz na imię...
Nie. Jakoś przez myśl mi to nie przyszło :D Spróbuję.
Bo nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem - czy możesz zmienic rozdzielczość i ją zapamiętuje, ale zostaja Ci te pasy (bo gra jest stara i nie ma takiej rozdzielczości jaką byś chciał i dlatego nie rozciąga/ nie dopasowuje obrazu), czy po prostu nie możesz jej zmienić w ogóle i szukasz jakiegoś sposobu (fixa, patcha itd.) :P
Cytat
sebastianek napisał(a):
Ustawiłem widescreena w opcjach po instalce wczorajszej i nic. Ustawiłem tez rozdzielczość na 1024 x 800 chyba i też nic. Jak wejdę w opcje to mi pokazuje 624 na ileśtam i nie idzie innej ustawić.
Ale raczej to drugie :P i przeważnie problem leży w zgodności dla straszych gier.
Dołączenie posta:
Poszperałem trochę w google i oprócz tego sposobu co Ci poleciłem znalazłem też info, że rozdzielczość trzeba zmienić przed rozpoczęciem gry.
Edit: Teraz trochę z innej beczki - tutaj masz widescreen patcha.
www.gtagarage.com...
Korzystaj, bo sława kiedyś minie, a na razie wszyscy wiedzą jak masz na imię...
Dzięki za pomoc, juz jest wszystko cacy :D