W tym w sumie nie ma nic trudnego. Jedyne co musisz mieć pobrane to Cheat Engine, obojętnie która wersja.
1. Włączasz Most Wanted, czekasz aż pojawi się możliwość jazdy, minimalizujesz, odpalasz Cheat Engine.
2. Klikasz ten przycisk
, on się mieni kolorami.
3. Otworzy Ci się taka o to lista:
4. Ja akurat nie mam właczonego NFS MW, ale na tej liście powinieneś mieć procesy. Wybierz z niej NFS13.exe (o ile się nie mylę ;p)
5. W to okno:
wpisz Twoją aktualną ilość SP, kliknij
i poczekaj, aż wyszuka wszystkie liczby.
6. Wejdź z powrotem do Most Wanted. Nabij kilka punktów SP, np. pościgiem, zakończ pościg, i zminimalizuj.
7. Otwórz Cheat Engine, i w to okno
wpisz aktualną ilość SP, potem kliknij:
.
8. W tym oknie:
powinny pokazać Ci się adresy, czyli liczby, które oznaczają m.in punkty SP. Teraz musisz uważać.
9. Znów wejdź do gry, włącz pościg, nabij kilka punktów SP. Po zakończonym pościgu otwórz znów CE (nie wyłączając gry!).
10. Powtórz krok 7.
11. Tym razem powinny Ci zostać tylko te adresy, które są odpowiedzialne za SP. Jeśli zedytował byś nie ten, co trzeba, spowodowałbyś crash gry, lub ogólne jej rozwalenie.
12. Wszystkie adresy, które zostały w tym oknie
, przenieś na dół, uprzednio je wszystkie zaznaczając, i zaznaczając przycisk:
.
13. Teraz w tej tabelce:
powinieneś mieć te adresy.
14. Jeśli masz ich więcej jak jeden, nie przejmuj się, najwidoczniej Bóg tak chciał :D W każdym bądź razie. Zaznaczasz wszystkie adresy z tego dolnego pola, trzymając CTRL klikając jedno po drugim. Ciągle trzymając CTRL, klikasz w tym miejscu:
.
15. Pojawi Ci się okno.
16. W tym polu wpisujesz, ile chcesz mieć SP. Zatwierdzasz OK, wracasz do okna z Most Wantedem.
17. Znów włącz pościg, lub zrób cokolwiek, byś otrzymał jakieś SP. I voila!
Jeśli nie zrozumiesz tego, co napisałem mogę zrobić filmik. Mam nadzieję, że pomogłem ;)