Witam,
od jakiegoś czasu mam problem z torem Nordschleife Nurburg , jechałem tam już chyba 40 razy i najwyższe miejsce to 7. Mimo, iż mam czas lepszy niż w celach zawodów za ch.... nie mogę wygrać, czołówki nigdy mi się nie udało wyprzedzić. W jednym wyścigu na tym torze narzucony jest Mclaren i wówczas chyba nie można go modyfikować.
Dodam jeszcze, że z innymi torami nie ma większych problemów, natomiast w niektórych sytuacjach jest wręcz przeciwnie. Jadę pierwszy raz nowym torem, nie znam go i po 4 okrążeniach przyjeżdżam o kilkanaście sekund przed drugim autm. Jakaś porażka.
Niemniej ma ktoś jakieś spostrzeżenia odnośnie toru Nordschleife - to ten długi, szybki, wąski i kręty. Gram kierownicą (Driving force gt).
Spróbuj na YouTube znaleźć ten wyścig. Możesz się przypatrzeć jak i gdzie wyprzedzać itd. Ogólnie Nordschleife jest bardzo trudny w SHIFT 2. Na razie tylko tyle mogę pomóc. ;)
Zmień poziom trudności na łatwiejszy, może coś wtedy wskórasz. Poza tym, to ja Ci polecam swobodną jazdę po trasie - bez przeciwników, po kilka okrążeń, na luzie. Bankowo opanujesz tą trasę, wystarczy trochę poćwiczyć. Sam męczyłem Nordschleife przez bardzo długi okres czasu, ale w końcu wszystkie trudniejsze zakręty wpadły mi do głowy i wiem już jak do nich podchodzić.
Macie racie, trzeba ćwiczyć i ćwiczyć . Okazało się że ten czas to miałem w przypadku innego, szybszego auta :-)