Naszła mnie chęć zagrania online w jakąś samochodówkę. Grałem kiedyś w CMR 04 (liga) i CMR 2005 - szło mi całkiem dobrze, więc myślę teraz nad Dirtem 3 ale chcę zobaczyć co wy macie do powiedzenia.
Kryteria które miałaby spełniać:
- Żaden z NFSów
- Licencjonowane samochody
- Arcade czy symulacja to nie jest bardzo istotne, ale najchętniej coś pomiędzy jak CMR
Co moglibyście mi polecić?
Auto Club Revolution - Tylko, że to jest tylko online. Praktycznie jedyny Racing MMO, który ma potencjał na rywalizację z Worldem w tej kategorii.
.
W Live For Speed to polecam jeśli chcesz sobie zwałe z jazdy zrobić, bo to ni symulator (auto lata po całej drodze) ni dobra oprawa graficzna ani dźwiękowa itd. Są fajne mody ale to tylko to. Nic więcej. Brak licencjonowanych aut, słaby multi (nikt nie gra).
Test Drive Unlimited (pierwsza część) i niech to wystarcza za komentarz.
Slight - o ile dobrze wiem, to serwery pierwszego TDU już zostały wyłączone. Zostaje jedynie dwójka.
Od siebie dodam, jeśli będziesz w stanie wytrzymać, GRID 2, który ma wyjść latem tego roku.
.
Live for speed odpada - nielicencjonowane samochody to dla mnie za duży minus. Co do GRIDa 2 to chętnie ale puki co, to go nie ma i jeszcze przyjdzie nam trochę poczekać.