Witajcie, poszukuje dobrej strategi... Od pewnego czasu poszukuje fajnej gry, w miarę spokojnej przy której spędzę troszkę czasu. Mianowicie chodzi mi o grę typu Age of Empire III albo The Settlers, czyli: Budowanie domów, rozbudowa miasta, zbieranie zasobów, budowanie imperium, może tak. Pomożecie mi? :)
Jedyne co znam i w co grałem kiedyś to Age of Mythology. Bardzo przypadła mi do gustu kiedy miałem ok. 7 lat choć gra jest już dość stara.
Nie no wolał bym w miarę coś nowego. :) hehe
Anno 1701 i Anno 1404 to świetne strategie, polecam! Głównie nastawione na rozbudowe osady w miasto i handel morski ale walki również też są, morskie oraz na lądzie.... Ale pochłania godziny i ogółem jest zajefajna, jeszcze raz polecam!
Aaaa co powiecie na The Settlers 6? :)
Narodziny Imperium? Jak dla mnie porażka i ogółem nudna (mi się bardzo szybko znudziła), poprzednie częsci settlersów o wiele lepsze były, nie ma ich porównać z tą kolejną... Założe się że również się rozczarujesz.
Czyli wg. ciebie warto pokusić się nad Anno 1404 np. tak?
Rome : Total War - to taka starsza, ale jak mówisz, że chcesz nowsze to polecam Ci : Total War: Szogun II. Ogólnie cała seria Total War według mnie jest godna polecenia...
No w sumie mógłbyś, poczytaj sobie trochę recenzji, po oglądaj gameplay'a itp. Przyznam że troszkę jest trudna, ale no naprawdę mi się świetnie w to grało i gra, a i nie nastawiaj się tak zbytnio na walki na lądzie, prędzej na morskie. No i gra jak wcześniej pisałem na rozbudowę osady nastawiona ale naprawdę na długie, długie godziny.
No chyba że znajdziesz coś jeszcze, bo podałem to co mi pierwsze do głowy przyszło i tak dobrze grało, a grałem naprawdę wiele strategii z nastawieniem na walki i rozbudowę osad.
R.U.S.E. jest bardzo fajna.
Ja bym zaproponował grę Stronghold: Twierdza. Może trochę staroświecka, ale wciąga jak cholera :)