Wiem, to coś jak temat dyskusyjny, lecz powinniśmy tutaj porozmawiać głównie o wadach i zaletach.
Jak widzicie, Run ma sporą szansę za zdobycie gry roku, jednak są niektóre rzeczy, które mogą odepchnąć nas od tej gry. Ano jakie ?
M.in. Grafika. No wiem, Frostbite 2, ale czy to nie wysokie progi jak na Runa ? Może i wygląda to obłędnie, ale na pewnie gra nie będzie "stała" w całości na nim, bo jak można było zobaczyć na jednym z GamePlay'ow, gra jeszcze opierała się na silniku Hot Pursuita, lecz już pewnie elementy Frostbite były widoczne. Chciałbym przypomnieć, że silnik Hot Pursuita to silnik Burnouta Paradise, który był wcześniej stosowany w... Undercoverze. Bo to widać, i nie zaprzeczajcie że nie, bo jeszcze na wersjach beta HP gra "stała" na ów silniku UC.
Drugą rzeczą jest to, że tą grę robi BlackBox, a oni zawsze umieją coś porządnie (za przeproszeniem) spier**lić. No bo np. Undercover, czy Carbon.
To jest moja taka mini refleksja, zawsze potem coś się dopisze.
Mydlą nam oczy tymi trailerami, w rzeczywistości grafika będzie słabsza i ogólnie jak to Black Box, wiele razy zapowiadał zaje NFS i jak wyszło? Tym razem się nie nabiorę. Co do Frostbite2 BF3 miał lepiej wyglądać a jakoś nie wygląda.
Bambus - a wiesz o tym, że beta BF3 to zupełnie inna gra? Przecież w niej większość przejęte jest z Medal of Honor. To zabieg celowy, by wywołać u widza euforię gdy zobaczy efekt końcowy (tzn. ile się zmieniło). Poza tym, ustawienia ULTRA w becie to tak naprawdę niskie/średnie z gry oficjalnej.
A co do grafiki - jest obłędna. Na niektórych screenach można pomylić się z realem. I te nowe z Carbon Challenge Series... Są miodne.
Siekierka dzięki za pochwałe..sam je wycinałem z filmiku na YT..;)
// sorki za mały offtop.
Ja bym poczekał z oceną aż zasiądziemy do gry, bo póki co wszystko jest pogłoskami. Żaden filmik nie odda rzeczywistej jakości grafiki gry.
mnie grafa w TR się podoba ale nie ma czasu na oglądanie kraj obrazu
Ostatnio zauważyłem, że auta nie mają części ruchomych. Może ja jakiś ślepy, ale tak jest.
Dla mnie narazie grafika nie budzi zastrzeżeń, oprócz tej świecącej drogi, ale to zapewne efekt mokrej nawierzchni, co w NFS jest dosyć popularne. Co do dodatku Carbon, to powiem jedno. Audi R8 Darius'a (a konkretniej vinyl) kompletnie zniekształcili...
Run ma trzymać gracza w ciągłym napięciu, nie rozśmieszać - rozśmieszać to mógł Undercover swoim żałośnie niskim poziomem.
UC może tam kiczem był, ale był to powrót do Most Wanted, za co tą grę lubię.
No nie do końca. Fabuła tych gier trochę się różni, co nie zmienia faktu, że UC to tak naprawdę Most Wanted 2 pod względem całokształtu, bo przy fabule to Carbon jest MW 2. Nawet model jazdy prezentuje się podobnie.
Gra zapowiada się ciekawie, ale martwi mnie jedno, te "klikanie żeby coś zrobić", to bardzo niszczy nowego NFS' a, a to że robi ją BB to na nic, zrobili wspaniałego UG i 2, następnie MW i C(chodź w Carbonie też był problem, karty nagród, ale to co innego), super PS(czy robił to ktoś inny?) i mały nie wypał czyli UC. Mi brakuje klasyków takich jak Nissan 240SX, MX- 5, i paru innych klasycznych modeli.
Te auta to nie klasyki. To są zwyczajne importy. Bo klasyków to w Runie jest pełno, a będzie jeszcze więcej.
Ja mam na myśli klasyki typu Chevelle SS, Charger R/T czy też Hemi 'Cuda. Stare muscle cars. A 240sx to klasyk i import w jednym.