UG1 - Lancer i Dodge Neon. Ani jeden, ani drugi nijak pasuje do Undergrounda (zwłaszcza wersja "nie Evo" Lancera).
UG2 - Suv'y. Jedyny zgrzyt w carliście to te wielkie oblechy. Fajna innowacja... ale są po prostu do dupy. ;D
MW - Chrysler CTS, Renault Clio i inne "miejskie popier******e. Pozostawie to bez komentarza.
Carbon - Mazda 3 Speed, Alfa Romeo Brera. Brzydkie i w ogóle nijak do wyścigów.
MW '05 - Ford Mustang, Corvette - oba źle się prowadzą pomimo obłędnej prędkości.
Carbon - Chevrolet Camaro SS - źle się prowadzi ;D
MW '12 - Praktycznie wszystkie Musli Cary prócz Camaro - chyba nie muszę mówić z jakiego powodu ;D
UG1 - Sentra i Celica - no jakoś nie mają oszałamiających osiągów, a i trudno je ładnie zrobić
ProStreet - chyba wszystkie auta FWD - ani to sterowne, ani mocowo konkurencyjne w dalszym etapie gry XD
UG1: bez zastrzeżeń
UG2: zawsze grałem w wersję US, ale wolałbym Corsę i Peugeota 106. Nie lubię RSX'a i Civica. SUV'y też są zbędne.
MW: Cobalt, kojarzy mi się z trafficami z nowszych NFS'ów
Carbon: Mazda 3
ProStreet: raczej bez zastrzeżeń
Undercover: ponownie bez zastrzeżeń
Shift: tu również nie mam do czego się przyczepić
Hot Pursuit: Crown Victoria, najnormalniejszy pojazd w grze ale jest kiepski.
Shift 2: bez zastrzeżeń
The Run: właściwie prawie wszystkie muscle cary, płakałem jak grałem podczas serii prób.
Most Wanted 2012; moja ulubiona część więc mam co opowiadać:
1. Tesla - jest po prostu bezużyteczna, szybsza na wstecznym
2. Caterham - najgorszy w swojej klasie
3. Range Rover - szybszy od Forda F150 ale jednak wolę tego większego
4. Panamera - tak bez powodu
5. Ford GT - ponownie najgorszy w swojej klasie
6. Aventador J/Veyron Vitesse - te pojazdy nie są fatalne, ba, sądzę że Vitesse jest lepszy od zwykłego Veyrona ale wydają mi się zbędne patrząc na to, że w grze są już prawie takie same auta
7. M3 E92 - za fatalny dźwięk silnika, liczyłem na coś lepszego
i honorowe wyróżnienie:
Audi RS3 - za to że podczas używania wtrysku nitro widać płomienie z niewidzialnej rury wydechowej, na pozostałych typach nitro jest okej