W grze jest problem, ze te 2 klawisze z tematu są niezbędne do grania, a jakoś tak niefartownie gra olewa te klawisze które znajdują mi się na klawiaturze numerycznej (nie, zmiana klawiszem numlock nie działa). W opcjach można co prawda pozmieniać klawisze, ale jakoś tak wyszło że wszystkie poza tymi dwoma. Forum EA ma w głębokim poważaniu, a trole tylko odpisują "kup klawiaturę, a najlepiej pada bo lepszy", co jest dla mnie nieakceptowalne. Najnowsze aktualizacje gry nie rozwiązały problemu. Użyłem nawet programu który zmienia przypisane funkcje do innych klawiszy. Zmieniłem pgup i pgdn do klawiszy N i M i też nie pomogło.
Laptop asus rog strix, i7-7700HQ, gtx1050ti, win10 64x, direct x cała baza od 2010 zainstalowana
Ktoś coś jakieś pomysły?
Mam zdjęcie tej klawiatury. A próbowałeś Klawisz Fn + Pg Up / Pg Down? Bo to on głównie służy do obsługi klawiszy z dodatkowymi funkcjami jak np. jasność ekranu, głośność czy tryb samolotowy rozlokowanych w klawiszach F1, F2, F3.... i przynajmniej u mnie działa również z Pg Up / Pg Down, które mam na klawiszach Home i End.
You do not have access to view attachments
Tak, próbowałem i też niestety nie działa.
A czy poza grą wszystkie 4 funkcje tych dwóch działają?
Tak, działają, nawet specjalnie pobrałem keytweak by obadać, czy na wyłączonym numlocku mogę przypisać funkcje do pgup i pgdn i o dziwo działa.
Zrobiłem tak: w i s (czyli klawisze odpowiadające za gaz i wsteczny) przypisałem do pgup i pgdn na numerycznej w grze wtedy nie działały. Ponadto przypisanie pgup i pgdn do innych klawiszy powoduje, że w systemie działaja, ale w grze już nie.
Mózg mi eksplodował w tym momencie i postanowiłem, że trzeba napisać na forum.