Witam. Mam pewien problem z telefonem Samsung Galaxy S5 Mini. Od jakiegoś czasu zdarza sie telefonikowi zwiesic podczas odblokowywania odciskiem palca oraz haslem. Tak jakby dotykowe przyciski i skaner nie dzialaly. Moge kliknąć np. numer alarmowy ale nie mam jak powrocic do ekranu odblokowywania. Jesli zamiast linii papilarnych wybiore haslo-nie pokazuje sie klawiatura. Poczatkowo myslalem ze to wina starego oprogramowania ponieważ nie aktualizowalem androida od nowosci, lecz problem pozostal nawet po uaktualnieniu. Postanowilem zresetować go do ustawien fabrycznych i chwilowo pomoglo, bo doslownie 2 tygodnie pozniej powrocilo moje utrapienie tym razem ze zdwojona sila bo nie idzie go juz wcale odblokować. Zeby sie do niego dostac musze go wylaczyc i wlaczyc ponownie, wtedy dopiero moge wpisac haslo i to tez tylko wtedy dopoki ekran sie nie wylaczy. Pozniej nie pojawia sie klawiatura. Sprawdzalem w menu telefonu czy czytnik dziala i okazuje sie ze tak. Ponadto skanowalem pamiec 2 antywirusami i zaden nic nie wykryl. Wie ktos moze co jest tego przyczyna i jak to naprawic? Jest to strasznie uciążliwe bo nie mozna praktycznie korzystac z telefonu po zablokowaniu ekranu. Z gory dziękuję.
Może masz za dużo programów uruchomionych w tle? One się niby hibernują, ale jednak każdy program zużywa trochę pamięci i mocy procesora.
Zadne programy nie sa uruchomione w tle a telefonu dalej nie da sie odblokować.
Mój tata miał podobnie, nie działał dotyk, częste samoczynne restarty (Galaxy S3 Mini). Już z niego nie korzysta, z tego co wysłuchałem przy rozmowach a jakoś szczególnie się nie zagłębiałem to coś z pamięcią RAM nie teges było. Naprawa podobno nie opłacalna. xd Więc to raczej nie wina oprogramowania. Choć być może, mówię, nie zagłębiałem się zbytnio w to.
down - płyta główna a nie RAM, pomyłka. :)
W S6 dzieję się to samo. Kolega dał na gwarancję/ubezpieczenie to napisali mu ogólnikowo - naprawa płyty głównej.