Nie wiem czy to jest właściwy dział, więc jak coś to proszę o przeniesienie. Mam takie pytanie, bo pewnie gracie na różnym sprzęcie w NFS. Czy pójdzie mi na tym NFS 2015?
Intel Core i3 3210
MSI GeForce GTX 960 GAMING 2GB GDDR5
8 GB RAM
Dodam, że nie chodzi mi o jakieś 20 – 25 fps, tylko > 35 na wysokich detalach (ewentualnie na średnich).
Na średnich może Ci pójdzie te >35, tak sądzę. Ale raczej słuchałbym się bardziej obeznanych w temacie, więc czekaj na inne posty ;)
Na wysokie detale raczej nie ma co liczyć, stabilnego framerate'u powyżej 30 fps też bym się nie spodziewał.
Trochę się zawiodłem. Mam już NFS 2015, ale jest około 30 klatek, a jeszcze jak w tle jest dużo elementów + te oświetlone wieżowce, to wtedy nawet 22 - 25 i to wszystko przy średnich ustawieniach :( Jak sprawdzałem rekomendowany sprzęt pod tę grę, to niby procesor za słaby. Mam rację?
Pewnie, że masz za słaby procesor. Albo musisz się zadowolić tym co jest, albo go wymienić. Grafika jest jak ok.
Albo ustaw na najniższe + komendy na originie od LowSpecGamer i będziesz miał 60 :v
Ja bym AA nie wyłączał, bo gra wygląda strasznie.
Na niskich i do 60 dochodzi, ale jakość jest fatalna. Nie wiem, chyba rozważę zakup nowego procka, bo w wakacje będzie trochę więcej czasu, więc pewnie i do innych tytułów będzie komputer za słaby. Tak do 700 zł co byście brali? Powiedzmy z tych np. Intel Core i5 4460, AMD X8 FX-8370, Intel Core i5 6400. Który będzie najwydajniejszy, a jednocześnie nie będzie tak bolało po kieszeni?
Procesor do wymiany - grafika pociągnie nawet ultra przy 30-35 fps. (Mam GTX 960M 4 GB na laptopie i tak ciągnie.)
Też trochę poczytałem w międzyczasie i macie rację – procesor jest do wymiany. W najbliższych dniach się za czymś rozejrzę i dam znać jak będzie z nowym procesorem. Chyba się zdecyduję na któregoś Intela co podałem wyżej.
Antyaliasing ustaw sobie na TAA, to przynajmniej nie będziesz miał mnóstwa pojedynczych białych pikseli.
Zdecydowanie procesor. Karta jest jeszcze w miarę. Ważną kwestią jest też firma i jakość pamięci RAM. Ta gra wymaga stałego łącza internetowego. Przy tych detalach jest to przynajmniej - 15 FPS. Sama grafika ciągnie, rolę odgrywa przepustowość a w przypadku NFS `15, nawet wielowątkowość procesora.
W skrócie, inwestuj w I7 ;)