Tak, gra wcześniej działała bez zarzutów, dopiero jakaś aktulizacja wstąpiła w nfs i padło :(
Ciekawy przypadek. Gra woła o update sterowników do zintegrowanej karty graficznej, która nie uruchomi tej gry. Ze sterownikami do zintegrowanej karty sprawa wygląda tak, że dane wersje są wspierają daną architekturę procesora, dlatego najlepiej jest je aktualizować właśnie przez Intelowski program, ponieważ wsparcie jest dość krótkie - trwa ok. 2-3 lata od premiery procesorów. To tyle jesli chodzi o komunikat. Gra powinna się uruchomić na karcie GeForce. Nie wiem, dlaczego woła o integrę, ale w takim razie spróbuj ręcznie uruchomić grę na GF. W tym celu przejdź do folderu z grą, kliknij prawym na NFS16.exe i w menu wybierz Uruchom z procesorem graficznym i kliknij Procesor NVIDIA o dużej wydajności.
Ten sam problem ;( zrobiłem tak jak mówiłeś, nie działa
A jakie masz sterowniki nVidii? Wiem, że w ostatnich dniach wyszły nowe i może one coś psują. NFS nie aktualizował się, bo od roku już nie jest rozwijany.
Widzę, że sterowniki są sprzed ok. miesiąca, bo mam podobne. A może aktualizacje systemu coś namieszały? Instalowałeś tę ostatnią dużą paczkę aktualizacji, która pojawiała się z miesiąc temu? Może masz zbyt stare sterowniki grafiki w porównaniu do systemu? Czasami po tych większych aktualizacjach potrafią się wysypać inne programy, bo w firmie już rok temu wyłączyłem aktualizacje, bo sprawiały zbyt dużo problemów. Jeszcze możesz spróbować odinstalować i zainstalować sterowniki obu kart.
Tak,ostatnio aktulizacje systemu mialem
Reinstalacja sterowników obu kart nie pomogła?
Najlepiej "czystą" instalację tych sterowników.
pobieram teraz te sterowniki
Gra działa,wszystko fajnie tylko jak sie ładuje gra w Origin, to dzwięk i wszystko jest, tylko pokazuje sie czarny ekran z białymi paskami ;(
Wygląda jakby brakowało mocy. Teoretycznie nie uwierzyłbym, że NFS zadziała na GF540M (bo wiem jak słabo działa na moim 670M), ale skoro napisałeś wyżej, że wcześniej działał, to próbujemy dalej. Przed uruchomieniem gry spróbuj wyłączyć wszystko co możliwe: przeglądarkę, program pocztowy, OneDrive (ten lubi pobierać nawet 20% CPU), tak żeby gra miała maksymalnie dużo zasobów sprzętowych do dyspozycji. Grę uruchamiasz przez Origin, który czasami potrafi zżerać kilkanaście % zasobów. Gdy klikniesz "Graj" na NFS'15 od razu zamknij okno Origina. Nie minimalizuj, ale zamknij - Origin schowa się do zasobnika, gdzie pobór zasobów będzie minimalny.
Najprosciej byłoby usunąć sterowniki i zainstalować zalecane przez gre w tym komunikacie