[movie=youtube]rnCQEWIOyTE[/movie]
premiera pod koniec roku na PC, XBO i PS4 (pewnie zostanie parę razy przełożona). Twórcy obiecują więcej aut (170) i licencji producentów (pod tymi względami poprzednia część nieco rozczarowała), funkcje e-sportowe (Mrówa propsuje), VR i 12K. Imponująco wyglądają nowe warunki pogodowe i ich wpływ na ewolucję otoczenia. Co sądzicie?
Zapowiada się zacnie. Czekam na moje TOP3 nadchodzących samochodówek, czyli GTR3, DiRT4 i Project Cars 2 (gdzieś tam w oddali też Assetto Corsa 2)
Widziałem na FB Khyzyla, grafa zamiata szczękę pod fotel.
Pojawiły się już pierwsze gameplaye i wygląda to całkiem nieźle :P Ale pewnie i tak nie zagram, bo coś mi ta gra nie podchodzi xd Czekam na GT.
Normalnie mam mokro.
Nie chcę się zawieść pod względem technicznym, bo pod względem gameplay'u raczej nie mam prawa się zawieść. Grafa to tylko taki bajer, nie to jest najważniejsze w simracerach :D
Chad - AC2 raczej nie będzie w tym roku, mówili, że będą aktywnie rozwijać tą grę która jest teraz.
Dlatego powiedziałem bajer ;D Nie jest to konieczne, ale jest miło że jest ładna gra.
Macie tutaj trochę gameplaya nagranego przez mojego kolegę, że tak powiem, "z pracy" :)
[movie=youtube]mybMR6-N8Ws[/movie]
[movie=youtube]PeJWyTIb-YI[/movie]
Tutaj gameplay na padzie:
[movie=youtube]VavaK5gY6M8[/movie]
Zresztą on pracuje w Slightly Mad Studios, więc jak gra się nie uda to jest pierwsza lepsza osoba do zwyzywania ;D
Żartuję, nie ma nic wspólnego z kwestią działania gry, bo on projektuje obserwację gry i UI replayów, itd.
RALLYCROSS ZAPOWIEDZIANY!
Mają licencję na auta i trasy, więc będzie super :)
[movie=youtube]-KuENMxrpXk[/movie]
Dodam coś jeszcze w załączniku :)
You do not have access to view attachments
Myślę że PC2 nie będzie miało szans z nadchodzącym GT Sport na które czekam najbardziej... :)
Nie zgadzam się. Tyle ile oni teraz wprowadzą aut, tras.. nowa, lepsza fizyka, aktywna fizyka wody na torze.. Wsparcie dla kierownic I W SUMIE NAJLEPSZA GRYWALNOŚĆ na nich. Rallycross.. panie. Gdzie ty GT Sport nad PCars 2 stawiasz xD
Ale oczywiście opinię szanuję, każdy ma prawo mieć swoją ;)
Nie jestem pewien, czy czasem GT będzie grą bardziej pod pada? GT to chyba bardziej taki simcade, jeśli się nie mylę, choć bardziej pod arcade podchodzący. PCars2 stawia bardziej na kierownice. Oczywiście da się na padzie, ale o wiele lepiej na kierze. Co do grafiki mogę się zgodzić że GT przebije pCars. Choć ja od simracera (niekoniecznie nazwałbym pCars simracerem, ale przyjmijmy że tak) nie oczekiwałbym ultra grafiki, a raczej dobrej fizyki, dobrze odwzorowanych torów i aut.
GT to typowa gra na kiere i nie potrafiłbym grać w to na padzie :P Co do modelu jazdy nie widziałem gry która miała by bardziej realistyczny. Na pierwszym PC zawiodłem się trochę na ilości samochodów, kiedy GT 6 miało ich ponad 1000 ^_^ Ale ogólnie grafa i dźwięki autek były kozackie i do GT 6 nie było co porównywać. Jednak GT to trochę inny rodzaj gry: przez dobre 2-3 godzinki możesz siedzieć nad jedną próbą czasową czy wyścigiem dobierając odpowiednie części i praktycznie w pełni konfigurować ustawienie samochodu - za to kochałem tą grę i nienawidziłem :)
Z tego co wiem to w GT6 było sporo modeli z GT5, tylko garstka była robiona "od zera" do GT6 :p więc tak troszku lipton...
A co ty, Mada myślisz że się co część robi modele od nowa? Po co? Myślę że więcej czasu się zaoszczędzi dopracowywując stare modele niż robić je całkowicie od nowa.
To byłby całkowity bezsens. Przecież w 3 lata nie wymodelują na nowo 1000+ samochodów. Do GT6 dodali 130 samochodów i bardzo dużo odświeżyli wizualnie (w 3 lata, dla porównania Ghost w 2 lata zrobił 50). W sumie było ich 1200 więc sporo ;) Myślę, że w tym roku doświadczymy podobnego zjawiska w nowym NFS :)
Morvic jak nie masz pojęcia o Gran Turismo to lepiej się nie wypowiadaj. GT to SYMULATOR JAZDY. Często ludzie się śmieją z kwadratowych drzew, piszczących opon i okropnie brzmiących silników, ale te elementy są nieistotne, bo najważniejsza jest fizyka jazdy i na tym GT się skupia. A jeśli chodzi o kontroler... Zarówno GT, Forza jak i PC nadają się do grania padem i kierownicą. To są gry masowe, które trafiają zarówno do doświadczonych graczy jak i do dzieciaków. Dlatego jest tak dużo opcji i wspomagaczy - każdy może dostosować grę pod siebie ;)
Ale koniec tego off-topu, bo to temat o Project CARS 2.
[movie=youtube]fnmh9jv7ISY[/movie]
Gameplay Rallycross.
You do not have access to view attachments