Witam od pewnego czasu (od jakiś 3 miesięcy) próbuję odpalić need for speed przeczytałem już chyba ze 100 tematów na różnych forach niestety żadne z nich mi nie pomogło .Problem jest następujący uruchamiam grę poprzez Orygin gra się uruchamia pokazuje mi się menu wybieram graj gra ładuje się do połowy i wyskakuje błąd "program need for speed przestał działać" już powoli zaczyna brakować mi sił do tej gry próbowałem już chyba wszystkiego .
Sprawdzałem zgodność plików
Robiłem reinstal
Zainstalowałem nowe sterowniki
Zrobiłem Format
Próbowałem otworzyć w oknie
Wyłączyć antywirusa
Nawet zmienić system
Uruchamiać jako administrator
Włączyć funkcje DEP oprócz wybranych programów
Wszystko jednak z marnym skutkiem i tu zwracam się do was z prośbą o pomoc bo sam już nie mam pomysłów.
Sprzęt:
Karta graficzna Radeon HD 6670 2gb
Procesor amd athlon 3x 3,2 GHz
Ram 8 gb
Windows 10
You do not have access to view attachments
Ten pc jest stanowczo za słaby dla tej gry.
Powątpiewam w twoją teorię. Wiedżmin 3 odpalił bez większych zgrzytów . który ma większe wymagania :
Minimalne: Intel Core i5-2500K 3.3 GHz/AMD Phenom II X4 940 3.7 GHz, 6 GB RAM, karta grafiki 2 GB GeForce GTX 660/Radeon HD 7870 lub lepsza, 40 GB HDD, Windows 7/8/8.1 64-bit
Gra grze nierówna, NFS nie jest aż tak zoptymalizowany jak Wiesiek
Powiedzieć że jest za słaby sprzęt jest najłatwiej zamiast poszukać rozwiązania .
Procesor i karta graficzna są faktycznie za słabe na NFSa, ale nie dam sobie ręki uciąć, że to powód wywalania z gry. Z drugiej strony... zrobiłeś już chyba wszystko co mogłeś, a skoro nadal nie działa to chyba sprzęt zawodzi ;)
Sprawdź jakie temperatury masz na procesorze i karcie graficznej podczas uruchomionego NFSa.
Mogę sprawdzić na grafice , bo na procesor bym raczej nie stawiał bo wymieniałem nie dawno pastę i chłodzenie . Ale dzięki za radę sprawdzę .
Jak średniej klasy 5-6 letni sprzęt ma ogarnąć tak zasobożerną grę :)? Odpuść sobie, pora zmienić po prostu sprzęt.