Hej wszystkim, mam na imie Karol i od wczoraj jestem posiadaczem najnowszego NFS. Ogólnie jestem wielkim fanem nfs jak i FnF oraz motoryzacji i driftingu. Sam w garażu amatorsko z bratem składamy s13. Jako iż nie do końca sam lubie grać dlatego też postanowiłem się tutaj zarejestrować i przywitać ;D. Dopiero poznaję tą grę i na dodatek mam buga z fullscreenem ale mam zamiar instalować program bordeless czy jakoś tak. Pozdrawiam wszystkich i postaram się być aktywnym użytkownikiem forum ;D
Witamy w naszych skromnych progach :)
Jak coś mam CA po remoncie :D. Jeśli Cię to interesuję, to mogę coś więcej popisać o nim.
PS. Nawet nie wiesz jaki jestem zazdrosny, zacny gruzik :P
Aktualnie czekam aż zrobią mi blok, bo oddałem do szlifu i planowania + nowe tłoki bo wyszło prawie tyle za nowe co za zrobienie starych :P a co do gruzika to nie ma co być zazdrosnym na razie stoi już ponad 2 lata w garażu bo fundusze nie pozwalają żeby zrobić go szybciej a robienie na chama byle by jeździł nie ma dla mnie sensu :)
Huh? Jak to? No masz na myśli przez "zrobienie" starych tłoków. Jeśli honujesz blok to kupujesz nadwymiarowe, a jeśli poszły Ci półki albo stopiły się, to wymieniasz na nowe. Pierwsze słyszę, że naprawia się tłoki. Chyba, że szlifierz Cię wkręcił, żeby więcej kasy wydusić z Ciebie. U mnie gładzie były akurat idealne, zero progu, i wystarczyło wyczyścić tłoki i założyć świeże pierścionki. Tak to obrabiałem tylko głowicę (planowanie, frezowanie gniazd, uszczelniacze nowe i wyczyszciłem hydrauliczne popychacze) ;).
No własnie nadwymiary nowe będą, poza tym nowe to nowe :) nie mam zamiaru piłować tego samochodu i chce żeby pożył ten silnik tym bardziej że każdy mówi że CA są strasznie awaryjne, myślałem nad swapem SR ale nie opłacało mi się tym bardziej że jest to samochód na którym uczę się mechaniki :)
CA to niestety dość specyficzny motor. Niestety cierpi na niedobór oleju i wymaga częste go sprawdzania poziomu i stanu oleju. Te wszystkie awarie spowodowane są moim zdaniem w 90% nieuwagą właścicieli. Ja bym się do niego tak bardzo nie zrażał. Nie wiem czy znasz Szamana z turbokillersow. Dziwnym trafem upala jedno CA od kilku lat, i zawsze wraca na kołach do domu ;).
Nowe? Zależy czy to chińskie gówno, czy oryginalne części. Ja bym wolał na starej serii w dobrym stanie jeździć, niż na niepewnych częściach.
Co do poprzedniego postu, to zazdroszczę samego posiadania S13. Ja miałem krótką styczność z tym autem. W ogóle cholernie się wymądrzam xD.
oczywiście że znam Szamana :D zawsze pytam go o porady jak coś grzebie przy furze :D ale przyda się kolejna osoba która ma pojęcie na temat tego silnika bo sam nie ogarniam zbytnio ;/ no ale tak jak pisałem nissan został zakupiony żeby się przy nim nauczyć :D w ogóle to jaki masz nick na forum tk ?