Siemaneczko! Niedawno zakupiłem tę grę i jak chciałem ją odpalić pojawiał się czarny ekran i napis Program Need For Speed przestał działać. Co robić?????!!!!!!! Pomocy.
Czy spełniasz minimalne wymagania sprzętowe?
Napisz dokładnie jaki masz sprzęt i system operacyjny.
A więc tak:
Laptop Sony Vaio
Intel CORE I5
karta graficzna- AMD Radeon HD 7650M
karta dzwiękowa- AMD High Definition Audio albo Relatek High Definition Audi (nie jestem pewien)
Windows 64 bitowy
Wydaj mi się, że masz za słabego laptopa. Karty graficzne w laptopach są mocno okrojone w stosunku do swoich stacjonarnych odpowiedników. Nigdy nie jest jest tak, że 7650M = 7650. Zazwyczaj są one o kilkadziesiąt procent gorsze. Choć mam podobny procesor, to moja karta (GeForce GTX 670MX) jest ok. 3 razy mocniejsza od Twojej, a mimo to gram na dość niskich ustawieniach zachowując ledwo 30 FPS. Żeby zagrać choćby na 15 FPSach musiałbyś mieć kartę pokroju AMD Radeon HD 7670M lub 8570M - to są karty podobne do GeForce 540M, na których nasz użytkownik uzyskał 15 FPSów na minimalnych ustawieniach. Te karty mają zegary rdzenia na poziomie 600-650MHz, a Twoja zaledwie 450MHz. Możesz jeszcze próbować jakoś odciążyć system wyłączając na czas gry prawie wszystko z zasobnika systemowego łącznie z antywirusem i oczywiście inne programy jak przeglądarka itp.
Jeśli chodzi o gry na laptopy, to polecam najpierw ściągnąć wersje próbne z Origin i sprawdzić jak się zachowują gry, bo wymagania zawsze są podane na stacjonarne sprzęty, które są zdecydowanie mocniejsze od mobilnych.
No dobra. W każdym razie dzięki.