Witam, mam problem ponieważ kupiłem sobie dzisiaj nfs 2015 i chciałem sobie pograć lecz przeszkodziło mi w tym sterowanie tzn. chciałem sobie pograć na klawiaturze, ale gra wymusiła na mnie żebym używał pada a go nie mam, w ustawieniach nie mogę zmienić na kontrolę klawiaturą ponieważ karze mi to zrobić padem tj. przyciski Page Up / Page Down .
Miał ktoś ten sam problem? Ktoś mi pomorze z tym czy muszę czekać na aktualizacje ?
Page up/page down to klawisze na klawiaturze :) W ustawieniach niepotrzebnie na pierwszym planie jest pad. Jak klikniesz jeden z tych przycisków, to na ekranie pojawi się klawiatura zamiast pada.
Myślisz że nie próbowałem :P Zmieniłem jakoś ustawenia na klawiature ale kiedy chce jechac to sie po prostu nie da, auto stoi miejscu i pali gume po jakimś czasie rusza i nie da sie skręcać.. jakaś masakra nic w tej grze ni chce mi działać poprawnie i z tego co czytałem to nie tylko mi.
Standardowe ustawienia masz chyba na W-gaz S-hamulec i skręcanie strzałkami. Na klawiaturze w ustawieniach przyciskiem Page Up zmień na klawiaturę, naciśnij (jak dobrze pamiętam) przycisk X i możesz edytować ustawienia klawiatury, ustawiasz sobie według własnych preferencji.
Podeśle ktoś plik config z NFS, mam ten sam błąd i po przełączeniu na klawiaturę nic się nie dzieje i jak wchodzę w ustawienia to dalej jest ustawiony kontroler.
Plik w załączniku
You do not have access to view attachments
Dzięki za plik niestety nie działa, a problem polega na tym że nie działa skręt w prawo i trochę słabo przyśpiesza. Co jeszcze sprawdzić?
A zmień ustawienie klawiszy do gazu i skrętu w prawo i sprawdź czy też nie będą działały.
Problem rozwiązany, odłączyłem kierownice która była cały czas podłączona.
Dzięki za pomoc.
Witam ! Czy ktoś ogarnął problem ze sterowaniem ? Pobrałem NFS 2015 i nie mogę grać na klawiaturze auto jedzie powoli , nie mogę też zmienić ustawień sterowania ! Co zrobić ?
Przeczytaj wątek. Jeśli masz podłączony jakiś kontroler spróbuj go odłączyć.
Rozumiem że mogę zamknąć?
Czy ktoś rozwiązał problem z wolno jadącym samochodem lub palącym gumę w miejscu po dodaniu gazu? Dodam ,że nie mam podłączonych żadnych padów i kierownic. Majstrowałem przy akceleracji kierownicy niby jest lepiej ale to chyba jeszcze nie to... Ktoś zna rozwiązanie?
Dodajesz gazu a samochód stoi w miejscu i pali gumę? xd Tak jakbyś trzymał gaz i hamulec jednocześnie. Zmieniałeś ustawienia sterowania?
Tak, zmieniałem nic nie pomogło.
Chodzi o taki problem:
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DOsVSHbKHrM[/movie]
Na tym samym kanale masz rozwiązanie:
[movie=youtube]WvBzNWrOr4Y[/movie]
Tutaj jeszcze drugi filmik:
[movie=youtube]mr1Htceg3LI[/movie]