Siema, mam problem. Ostatnio coraz częściej chrzani mi się internet, nie mogę wejść na FB, Soundclouda, YT, Allegro... i ciągle mi się pojawia informacja
Ta witryna jest nieosiągalna
Nie znaleziono DNS address serwera (np. wspomniany www,facebook,com)
DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN
Ktoś wie jak to naprawić/ustawić na win10 by dobrze działało?
Tez mam z tym problem. Szczegolnie na win 10. Szukalem wszedzie jednak bez skutku. Powiem Ci jedno, to nie wina internetu, bo sam sprawdzalem na kilku. Dzieje sie tak najczesciej w chrome.
Może wejdź w konfigurację routera (jak nie masz to na komputerze w ustawienia sieci) i ustaw serwery DNS na
podstawowy: 10.10.70.1
drugi: 8.8.8.8
Polecam te serwery. Jak to nie pomoże to polecam skontaktować się z dostawcą internetu.
Edit/
A i jeszcze jedno - jak masz jakiś tani (słaby) router to bardzo możliwe, że to jego wina. Po restarcie powinno być ok.
Radzio, to nie jest wina neta :) Sam na lapku jak siedze to wywala mi w domu i na stancji czasami. Zazwyczaj po restarcie kompa do normy wraca.
U mnie po restarcie neta wszystko wraca do normy i to nie wiadomo na jak długo ;/ Ale to za dnia, bo w nocy nie zaznałem żadnych problemów :p
To miales farta, bo mi nie xd. W domu mam jakas lipna radiowke a na stancji mam vecrte (....... :( ) i robi sie to samo ;) I ja nie powiedzialem, ze nie znasz sie na sieciach, ale nie wiesz tez ze studiuje informatyke ;)
Sry za offtop.
mój chrom także pokazując
DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN
Polecam to co napisałem wcześniej:
Wejdź w konfigurację routera (jak nie masz to na komputerze w ustawienia sieci) i ustaw serwery DNS na
podstawowy: 10.10.70.1
drugi: 8.8.8.8
Jak masz jakiś tani (słaby) router to bardzo możliwe, że to jego wina. Po restarcie powinno być ok.
Jak to nie pomoże to polecam skontaktować się z dostawcą internetu.
Jest tam praktycznie to samo o czym ja pisałem ;)