Siemanko ! Zainstalowałem Most Wanted na Windowsie 8.1, wszystko śmigało pięknie, ResChanger dał radę. Upgrade'owałem przez ten czas Windowsa do 10. Od tego czasu gra w menu wykonuje dziwne manewry.
Podczas wybierania opcji w menu, w momencie wciśnięcia Enter gra się wiesza na nakieś 5 sekund, dźwięk skacze, nie ma nad kompem żadnej kontroli. W każdym innym momencie gra chodzi jak marzenie. Wersja MW 1.3 po patchu.
Miał ktoś podobny problem? :(
Daj cracka bo win 10 gryzie sie z DRM
Niestety musisz skorzystać z cracka - jest to jedyny sposób, ponieważ w Windows 10 zostały usunięte biblioteki SecuRom. Mając oryginał jesteś rozgrzeszony z użycia cracka :) Musisz go tylko poszukać na własną rękę.
Wrzuciłem właśnie chyba z 6 cracka, za każdym razem reinstall.
Przeleciałem wszystkie tryby zgodności, ustawienia częstotliwości dźwięku, grafiki i nic... Klikam dwukrotnie na ikonę, komp się chwilę myśli, później się rozmyśla i cisza...
Macie jeszcze jakieś pomysły? Bo mi się skończyły...
A uruchamiałeś w trybie administratora ??
Tak. Bawiłem się tym jak majstrowałem przy zgodności. Nie mam już pomysłu...
Crack musi być dopasowany do wersji gry i regionu, do polskiej powinna pasować wersja US.
Próbowałem wszystkiego... Zrobiłem reinstall, co dziwne tym razem MW wróciło do wersji 1.2 i problem zniknął.
Ale pojawił się kolejny problem, w NFSMWRes Changer nie łapie mi wersji 1.2, nie działa i śmiesznie się tnie obraz.
Macie jakieś inne sposoby na ustawienie 1366x768?
W NFSMWRes zaznaczyłeś opcję 1.2? Bo w zależności od wersji gry trzeba zaznaczyć odpowiednią wersję w NFSMWRes.
Jest, właśnie o to mi chodzi, że jest, zaznaczam, a nie działa.
Największy jaki znalazłem to 1,93MB. Może uda Ci się zuploadować na zippy na przykład tego Cracka? Zobaczymy, może chociaż to pomoże.
EDIT: Rzeczywiście, pomógł inny crack. Wszystko śmiga, dzięki wielkie wszystkim za pomoc :)
Temat do zamknięcia.