Witam
Mam problem ze sterowaniem w grze Need For Speed 2015, a konkretnie chodzi o podwójne sterowanie przyciskami. Posiadam pada typu ps3, więc musiałem emulować go programem x360ce na potrzeby gry. Problem polega na tym że pad działa tak jak w opcjach sterowania, ale nie tylko np. X (A) działa jak podstawowy ręczny lub przycisk akceptowania, ale również jako otwieranie telefonu. Będąc w garażu, wybierając auto do tuningu, otwieram również zakładkę z telefonem, jednocześnie mogąc sterować telefonem oraz wybierając rodzaj tuningu. Po próbie wyjścia z opcji telefonu przyciskiem O (
przenosi mnie do menu (pauzy), jak i również zamyka telefon. To samo w przypadku opcji wyłączenia silnika, silnik gaśnie, ale również otwiera mi się menu. Lewy analog po ruszeniu do przodu odpowiada za gaz i hamulec jednoczesnie itp. Nie jestem pewien ale pad oprócz sterowania po emulacji, stara się obsługiwać grę, to znaczy przed emulacja te przyciski odpowiadały właśnie temu błędnemu sterowaniu. Pad nie przeprogramował przycisków, tylko dodał kolejną ścieżkę sterowania.
Z góry dzięki za pomoc.