Mad Max - gra która powstaje pod skrzydłami Avalanche Studios ojców Just Cause i na którą czekam jak na Świętego Mikołaja :D Akcja osadzona w post nuklearnym świecie, otwarty świat, customizacja bryk i więcej. Fabuła nie będzie miała nic wspólnego z filmami, Max będzie się starał o odszukanie swojego Interceptora który został mu skradziony. Od jakiegoś czasu twórcy udostępniają screeny z gier oraz "trailer" z gry ale ostatnio na YT natknąłem się na krótki filmik z rozgrywki, który wstawiam poniżej :) Na filmiku zobaczyć można krótki fragment z jazdy pojazdem, sekwencję chodzoną i zabawę snajperką "home made". Powiem, że wygląda to nieźle :) Gra ma się ukazać w kwietniu m.in. na PS3, PS4, X360, XOne i PC.
Game play
[movie=youtube]ON6MEqe8Lrg[/movie]
Trailer i muzyka "Soul of a man"
[movie=youtube]Cym9KaH_hO8[/movie]
Aż mnie ciary przeszły od tego trailera "Soul of the man". Noo pomimo, że "Mad Maxa" nie widziałem jako film to w grę najprawdopodobniej zagram. Jest fragment w którym Max zjeżdża na linie na trailerze oraz na gameplay'u kiedy bohater zdejmuje po cichu wroga. Wyczułem wtedy podobieństwo z eksploracją terenu oraz walką do Uncharted, ale to dobrze. :D