Re: Kącik Modelarski Radzio - ciekawe wozy masz w tej kolekcji, też miałem dość sporą kolekcję 1/24, ale sprzedałem, bo są dość mało szczegółowe jak dla mnie, poza tym skala 1/24 ogólnie nie przedstawia jakiejś szczególnej wartości
Sebastianek - jak ta farba schodzi? Wiem, że na ogół jest sporo problemów ze zlikwidowaniem farby w dawno sklejonym modelu
Poza tym chętnie zobaczył bym to Yamato
Podoba mi się ten okręt bardzo
Tak jak obiecywałem, dzisiaj wrzucę ładniejsze zdjęcia, i ogólnie bardziej się rozpiszę
Może pierwsze będą nieskończone modele, zacznę od kartonu. F-117 tak jak mówiłem nie drgnął od wakcji, jedynie niedawno spadł mi z półki i urwał się statecznik. Ale i tak nie zamierzam go na razie ruszać, bo bedzie z nim sporo malowania (czyt. będzie śmierdzieć xd), a na zewnątrz na razie jest za zimno na malowanie takich powierzchni
Oprócz tego mam prawie ukończonego Mig-a 29. Została już tylko drobna kosmetyka i rakiety. Zdjęcia:
Jeśli chodzi o modele plastikowe to aktualnie pracuję nad Rafale, którego widać w poprzednim poście, a także nad Tornado, które doczekało się swoich czasów, i mam nowy plan na ukończenie go. Rafale względem tego co widać w poprzednim poście zyskał kolorek i podwozie. Niestety malowanie nie wyszło trochę tzn. wszedzie jest dobra powłoka, jedynie w dwóch miejscach, które w sumie najbardziej rzucają sie w oczy są wyjątkowo paskudne zacieki. Mam nadzieję, że jak dorobię wszystkie detale, kalkomanie, jakiś brud i może matowy lakier bezbarwny na koniec, to nie będzie tego aż tak widać. Na temat Tornado nawet nie chce mi się pisać. Było z nim mnóstwo problemów, nawet nie pamiętam juz wrzystkich. Powiem tylko, że to co zrobiłem po wyjęciu go z szuflady, to wycięcie, przyklejenie i zamaskowanie nowego wiatrochronu i przygotowanie do poprawek w kamuflażu (aktualne kolory są zgodne z instrukcją, ale nie podobają mi się, więc jaśniejszy kolor u góry zamienię na coś trochę ciemniejszego). Zdjęcia:
Z ukończonych udało mi się zrobić zdjęcia skończonego Mig-a 29, jak również Tomcata. Zdjęcia:
Na koniec jak zwykle modele samochodów. Miałem pokazać Diablo, ale zapomniałem zrobić zdjęcia, zresztą te w poprzednim poście chyba wystarczą. Miałem też pokazać lepsze zdjęcia Merca, ale te które zrobiłem są gorsze od tego co jest w poprzednim poście, więc może kiedy indziej jakieś porządniejsze zrobię. Pochwalę się za to nowym nabytkiem. Za pół darmo zgarnąłem na aukcji Porsche 911 GT3 RS w skali 1/18. Model dość rzadko pojawia się na aukcjach, w sklepach internetowych jest na ogół niedostępny. Zrobiłem trochę zdjęć wraz z kilkoma innymi eksponatami z mojej kolekcji. Nie są może piekne te zdjęcia bo złe światło było, ale detale modeli pokazują dość porządnie
Zdjęcia:
Na dzisiaj to wszystko, dziękuję za uwagę