Re: Kącik Modelarski No bardzo ładny
Nie ma się czego przyczepić, jedynie dioramka trochę zabawkowo wygląda, ale może to kwestia światła.
Ja mogę pokazać trzy nowe modele. Pierwszy będzie Tygrysek
Ogólnie przyjemny model od Revella, jedynie podwozie było dość ciężkie do wykonania, ale jakoś wyszło
W sumie to jestem zadowolony, prymitywnymi metodami uzyskałem dość ciekawy efekt
Kolejny jest Apache 1/72 z Italeri - model zrobiony troszkę z nudów, żeby poćwiczyć malowanie. Ogólnie dość fajnie wyszedł, jednak były problemy z przyklejeniem szyby (co widać na zdjęciu) i pomyliłem kolor malowania wnętrza, na szczęście ten też w sumie pasuje.
Zdjęcie z budowy - kabina:
Ostatni - kartonowy F4F Wildcat. Modele z II wojny są z reguły proste, wziąłem go wiec żeby skleić sobie coś prostego na trening. Niestety okazał sie wredny i było z nim sporo problemów i mimo, że naprawdę się przyłożyłem, efekt nie spełnił moich oczekiwań.
Parę zdjęć niedokończonego:
I gotowy:
A teraz nad czym pracuję. Aktualnie cały czas meczę F-117, jak na razie wbrew temu czego się spodziewałem wychodzi całkiem nieźle, aktualny stan jest taki:
Z nim mam jeszcze sporo roboty jednak, przy odrobinie szczęścia będzie gotowy po wakacjach.
Tymczasem ruszyłem z kolejnym "prostym" modelem z II wojny - Hawkerem Hurricane z Dywizjonu 303. Opracowanie już teraz wydaje mi się tragiczne, wiec model może nie okazać się aż taki prosty... a zrobiłem na razie tyle:
Z modeli plastikowych aktualnie nie robię niczego, czekam na paczkę z paroma artykułami, które mogą znacznie uatrakcyjnić moje modele
Mam już przygotowane Tornado (które czeka na blaszki), Miga-29 (który też czeka na blaszki) i F-14 Tomcata (który czeka na farbkę). oprócz tego planuję przebudowę F-14, którego widać parę postów wyżej, ponieważ nie podoba mi się. Będzie się to jednak wiązało z dużymi nakładami finansowymi, więc trochę czasu minie zanim będę mógł się za to wziąć. To byłoby na tyle, dziękuję za uwagę