Re: Kącik Modelarski No, ładny, ładny
I mam takie pytanie. malowany był pędzlem czy aerografem? Bo powłoka lakiernicza bardzo ładnie wygląda
Ja teraz pokażę postepy w pracy nad Hawker'em Hurricane:
Ogólnie nie idzie aż tak tragicznie jak się spodziewałem, ale skrzydła to tragedia. Żeby uzyskać odpowiedni kształt, musiałem dopuścić do pojawienia się pod spodem dość dużych szczelin, nie wiem co z tym zrobię, na razie nie zamierzam się tym chwalić
Oprócz tego pokażę Wam uzbierane przeze mnie plastkiowe modele, które zamierzam skleić:
Tomcat będzie sklejany prosto z pudła, zacznę go sklejać, jak tylko zdobędę farbkę Humbrol 129. Natomiast Tornado czeka na zestaw blaszek fototrawionych do waloryzacji kabiny, wnęk podwozia i hamulców aerodynamicznych i dysz chyba też
mig-29, ma być mega ambitnym projektem. Udało mi się już zdobyć kalkomanie z polskim oznakowaniem. Na razie czeka na dwa zestawy blaszek, i na poczynienie pewnych przemyśleń - nie wiem do konca jakim kolorem wykonać podmalówki widoczne na Mig-u z numerem 56, nie wiem też jak wykonać różowe uszczelki przy owiewce kabiny. Zastanawiam się też, czy wykonać faktycznie egzemplarz z numerem 56, czy może wybrać 59, który ma, zdaje się, ładniejszy kamuflaż i nie ma ciężkich do odwzorowania podmalówek. Nie ma jednak też ładnego loga z Syrenką na dziobie.
Kalki dla polskiego Miga:
Tutaj prawdopodobny schemat malowania: