Re: Kącik Modelarski Nie widać najlepiej, ale zdaje się, że całkiem fajne rzeczy wyciskasz z tych maleństw
Ładnie dobrane kolory, brud też fajny. Pokaż kiedyś zdjęcie tych czołgów z podstawkami razem, bo zdaje się, że z 4-5 sztuk tych maleństw z dioramkami wyhodowałeś
Ale na Twoim miejscu przerzuciłbym się na 72, więcej ładnych modeli jest w tej skali, no i sporo dodatków - lufy metalowe, blaszki fototrawione, kalki itp.
Ja tam na razie nie mam się czym chwalić, czasu na modele nie mam za bardzo, sklejam sobie bardzo powolutku Spitfire'a kartonowego, poza tym mam na warsztacie rozbebeszonego Shermana w 72, no i pewnie jak przyjdzie dłuższe wolne to go dokończę i pokażę tutaj.
Oprócz tego przymierzam się do poprawek pokazanego wyżej Shermana - przeszukałem internet i znalazłem parę informacji, które wskazują, że mój model nie jest do końca wierny oryginałowi. Nie wszystko da się poprawić, ale skrzynki z amunicja na przednich błotnikach dorzucić można no i Browning'a M2 na wieży. Poza tym kosmetyka - zmienię antenkę na metalową, bo ta w wydaniu Italeri jest paskudna, tak samo lufa M1919 w kadłubie.
Na razie bez zdjęć, jak Shermany będą skończone/poprawione pożyczę od któregoś znajomego aparat i zrobię ładne zdjęcia, przy okazji pokażę jeden z ukończonych modeli, o których wcześniej wspomniałem, no i może pochwale się efektami pracy nad Spitfire