Re: Tuning - Porady i Dyskusje W tym temacie można pytać o rady dotyczące tuningu oraz ogólnie dyskutować o modyfikacjach samochodów.
Ja wprost uwielbiam testować auta. Oczywiście pod względem przyśpieszenia, prędkości maksymalnej, prowadzenia, ucieczki przed policją, jak sobie radzi w różnych sytuacjach, porównywać je... Mój tuning, mimo iż jest średni względem innych, mi się podoba. Czasem siedzę przy nim dobre parę godzin. Na przykład przy tym moim płomienistym Nissanie który jest w SR miałem
parę tur po parę godzin. Cały czas coś mi nie pasowało. Ogólnie trudno do niego dobrać dobre części. Nawet teraz wygląda inaczej dodaniu jednej naklejki, zmianie świateł, szyb, spoilera i wlotu powietrza, którego nigdy nie usunę, bo szyberdach wygląda paskudnie.
Umiem docenić dobrą pracę, docenić, że ktoś siedział przy tym długo. Choć efekt nie jest nieziemski, to jestem pod wrażeniem tego, ile ktoś włożył w to czasu!
Naprawdę, siedzieć cały dzień tuningując jeden samochód, czy nawet zastanawiać się nad jedną częścią do samochodu w grze to wyczyn! Tym bardziej w realnym świecie.
Moim zdaniem dobry
tuning to nie tylko dobry wygląd samochodu, to też włożenie serca w każdy projekt! Dopieszczanie najdrobniejszych szczegółów... To jest prawdziwy tuning, gdzie samochód ma duszę! Bo co to za problem przyjść, odwalić coś w 5-10 minut i siedzieć zadowolony. Bezsens... Czy Akira Nakai-San tuningując ma od razu plan jak całe auto będzie wyglądać? Jakoś w to nie wierzę. Przecież Akira nie maluje nieziemsko swoich aut, a jednak jego samochody to sztuka.
Ja nie mam za bardzo talentu artystycznego i nie umiem tworzyć dzieł sztuki na samochodzie, ale wciąż się uczę. Lubię to, co robię i mi się to podoba. Miałem wiele sytuacji, gdzie nie mogłem wybrać konkretnej części do samochodu i chciałem zaczerpnąć opinii innych, ale nie mogłem. To mnie zmotywowało do założenia tego tematu.
Tym słowem wstępu zapraszam do dyskusji na temat tuningu