Re: OPINIA REDAKCJI 2010/12 Nadszedł ten czas, w którym to ja chcę powiedzieć coś na temat moich współpracowników na tej stronie.
Jednak żebym nie był gołosłowny to podam też za co szanuję a za co niekoniecznie poszczególne osoby z redakcji.
Oczywiście prosiłbym również was o skomentowanie i pomoc w stworzeniu lepszej redakcji niż jest teraz, i kieruję te słowa szczególnie do zwykłych użytkowników tego portalu, którzy są jakby w tym przypadku postronni.
Oczywistym faktem jest iż nie będę oceniał samego siebie jak i współzałożyciela Dominika bo my swoje zalety jak i wady znamy. Myślę że wy również.
Zacznę jednak od pozostałych członków naszej (powiedzmy) zgranej ekipy.
Piotr Siekiera "Siekierka"
Człowiek, który tak naprawdę w redakcji i to tak wysoko znalazł się w dość szybkim czasie. Wielu może mieć to za złe że aż tak szybko w porównaniu do innych, którzy są z nami od lat. Faktycznie to że jest tak wysoko to zasługa jego wkładu i ciężkiej pracy oraz czasu jaki przeznaczył na odświeżenie nieco portalu. Co nie zmienia faktu że jest na niego wiele skarg i wielu użytkowników nie jest zadowolonych z jego (może nie tyle pracy) a postawy. Jest to osoba, nie bójmy się tego stwierdzenia dość kontrowersyjna więc wielu nie znajdzie z nim wspólnego tematu. Osobiście ja nie mam mu nic do zarzucenia prócz tego że od czasu gdy dostał się do grona prawie kierowniczego, bo można je tak określić, zaczął zbyt swobodnie narzucać innym jego własne zdanie. Reasumując osobiście nie mam nic do tej osoby ale wiem że jak na pieczętujące stanowisko, powinien zachowywać się bardziej dojrzale.
Przemysław Gdański "Inventer89"
Przemek to dość stary gość stażem do tego też bardzo pozytywnie odbierany przez innych. Chyba to osoba, która jest z nami z obecnej redakcji najdłużej i znam go praktycznie od początków pracy przy tej stronie. Bo nie mówimy tu o obecnej odsłonie a o historii tego portalu ponieważ Inventer, był z nami można powiedzieć od początku, kiedy to połowa z tu obecnej redakcji pewnie nie miała jeszcze styczności z Internetem, ponieważ była po prostu za mała a w tamtych czasach coś takiego jak Tablet, Smartfon czy Laptop nie chodziło ulicami tak jak teraz. Nie muszę go oceniać bo on to robi sam. Jest bardzo dobrym pracownikiem, bardzo zaufanym, sam wychodzi z inicjatywami i dlatego wiem że można na niego liczyć i na pewno, ba na 100% wiem że na nim się człowiek nie przejedzie a zyska. Super gościu, i oby tak dalej.
Konrad Czechowski "Bazyl"
Kolejny ze starszych wyjadaczy portalu. Obecnie grafik i wiem że to mu wychodzi najlepiej. Może na dzień dzisiejszy mniej zaangażowany w projekty graficzne portalu, ponieważ zastępuje go Siekierka, to jednak swego czasu gdy była potrzeba na szybko grafiki, to on był zawsze gotowy na podjęcie tego wyzwania. Mimo iż jak już wcześniej powiedziałem obecnie nie ma zbyt dużo zadań, to wiem że gdy przyjdzie popracować nad nowym projektem to na pewno doda coś w nim od siebie. Kolejna z osób, które uważam za na prawdę skarby jak na dzisiejsze standardy portalowe. Pozytywny człowiek, z dystansem taki jakim każdy mieć powinien.
Michał Bandarzy "Leeav"
For3ver bo pewnie większość osób pod tym nickiem go kojarzy. Postać, która jest swego rodzaju legendą. Był może nie od początku ale pamięta stare dzieje i starą dobrą redakcję nfszone.eu

Po jakimś czasie jednak odszedł ale powrócił chociaż nie można powiedzieć odwiedzał nas nawet jak go nie było. To jednak zawsze przychodził z dobrymi pomysłami w szczególności skierowanymi do użytkowników i ich funkcjonowania na tym portalu. Wiele walk typu TF, BL itp. Wychodziło z jego rąk i to dzięki tego typu zabawom, portal zawsze i jak na razie przyciąga użytkowników. Postać bardzo barwna, kreatywna i taka z którą można śmiało porozmawiać na każdy temat. Bardzo zastanawiam się nad awansowaniem go nieco w hierarchii redakcji. Ale w tym pomożecie mi już wy drodzy użytkownicy.
Damian M. "Chad_MC"
Osoba, której tak naprawdę dobrze nie znam. Ale polecony został z rąk Michała i wiem że jeśli on kogoś poleca to musi być na prawdę w porządku. Jak na razie nie miałem złych opinii na temat jego osoby więc jak na razie jak najbardziej szacuneczek w jego kierunku no i pozostaje tylko czekać aż wymyśli coś na prawdę genialnego.
Radosław Krawczak "Radzio"
Newsman dość mało doceniany według mnie bo w wielkim tym natłoku, krytyki jaka leci w jego kierunku, pomyślcie o tym iż ma on dopiero 14 lat a piszę już prawie jak dorosły dobry redaktor, któremu się za to płaci. Literówki zdarzają się najlepszym nawet mi, i nie ma sensu robić z tego większej afery, poza tym po reaktywacji NFSZone to większość newsów napisanych na tym portalu należy do niego. Na prawdę aż dziw mnie bierze że tak młoda osoba potrafi mieć tak bardzo wyjebane na krytykę niektórych tutaj osób. Bardzo świetny redaktor, którego brak na pewno spowolniłby nieco pracę na tym portalu chociażby pod względem nowinek na temat NFS.
*Ja wiem są też pozostali newsmani ale patrząc na wiek wyżej opisywanego to na prawdę wielkie chapeau bas w jego kierunku.
Daniel Powalski "illusion"
No i to jest osoba z której ja mogę być dumny ponieważ osobiście przyjąłem go do redakcji i jak na razie sprawuje się w roli Moderatora bardzo dobrze. Piszący poprawnie, dużo i na temat na pewno jest ciekawą postacią i bardzo przydatną w tego typu tematycznych portalach. Dobrze prognozuje i miejmy nadzieję że tak pozostanie. Szacuneczek.
Jakub Gozdek "Gwozdek"
Kolejny z Moderatorów, który jest tutaj z mojej ręki. Widać że nie bawi się mając prawa moderatorskie. Może początkowo był nieco mniej aktywny po otrzymaniu tej rangi to jednak teraz widzę że radzi sobie na prawdę dobrze a w raz z Danielem, świetnie się uzupełniają. Wiadomo początki współpracy między tymi moderatorami nie były może świetne to jednak teraz (bynajmniej) w moim odczuciu już jest o wiele lepiej. Dlatego tak jak obiecałem, miałem to uczynić podsumowując właśnie tym tematem redakcję, OFICJALNIE informuję iż pozostajesz w redakcji już na stałe, oczywiście do czasu gdy sam uznasz że będziesz chciał stąd odejść.
Jakub Mikicki "Cris7xD"
Przyjęty tak z szybkiego naboru ponieważ mieliśmy po prostu takie zapotrzebowanie. Ma zajmować się działem F1, współpracując z Piotrem. Wiem jednak z informacji że zbytnio nie udaje im się ta współpraca i nie wiem czy Cris jest już gotów na to aby redagować tak poważny dział. Pożyjemy zobaczymy.
*Osobiście przepraszam że o niektórych tak mało o niektórych może mogłem więcej napisać ale jest to zwięzłe podsumowanie najważniejszych rzeczy, które chciałem przekazać. Teraz kolej na was drodzy użytkownicy. Poniżej podam wam listę i proszę abyście odpowiedzieli zgodnie z nią, wypisując odpowiedni wybór co na prawdę pomoże mi w późniejszej redukcji redakcji. Oczywiście możecie dodać przy wyborze opinię czemu tak a nie inaczej. Możecie również sami ocenić danego redaktora co jeszcze bardziej będzie w mojej osobie mile widziane. Nie bójcie się jawnej oceny ponieważ na tego typu stwierdzeniach, lepszy świat budujemy.
LISTA REDUKCJI:
Siekierka - (Zasłużył na miano G.A i Zastępcy redaktora) / (Nie zasłużył na miano G.A i Zastępcy redaktora)
Inventer89 - (Zasłużył aby awansować) / (Nie zasłużył aby awansować)
Bazyl - (Zasłużył aby pozostać w redakcji) / (Nie zasłużył aby pozostać w redakcji)
Leeav - (Zasłużył na G.A) / (Nie zasłużył na G.A)
Chad_MC - (Zasłużył na zaufanie) / (Nie zasłużył na zaufanie)
Radzio - (Zasłużył na stanowisko Redaktora) / (Nie zasłużył na Redaktora)
illusion - (Zasłużył na miano Głównego Moderatora) / (Nie zasłużył na Głównego Moderatora)
Gwozdek - (Zasłużył na miano Moderatora) / (Nie zasłużył na Moderatora)
Cris7xD - (Zasłużył aby być Redaktorem F1) / (Nie zasłużył aby być Redaktorem F1)
- Oczywiście, te odpowiedzi mogą wydawać się niektórym dość ostre, jednak są zwięzłe i mają opisać całokształt działalności poszczególnego redaktora, od przyjęcia po dziś dzień. Dziękuję bardzo za każdą kolejną opinię pod tym tematem. Temat otwarty będzie do 15.01.2013r. Do tego czasu możecie śmiało pisać co sądzicie na temat danego przedstawiciela portalu, możecie również oceniać mnie jak i Dominika bo przecież my sami ocenić siebie nie możemy. Jeśli o czymś zapomniałem to przepraszam, ale w natłoku pozostałych spraw na prawdę wszystkiego nie sposób pomieścić w pamięci jednak te najważniejsze sprawy zapamięta się do końca życia.
Pozdrawiam i życzę wszystkim z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia (Wesołych...) tak po prostu i co najważniejsze spędzonych w gronie najbliższej waszemu sercu Rodziny