Oh no! Where's the JavaScript? Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.
Need for Speed Zeal
Need for Speed Unbound
Need for Speed: Hot Pursuit (2010) Remastered
Need for Speed: Heat
Need for Speed: Payback
Need for Speed: Edge
Need for Speed (2015)
Need for Speed: No Limits
Need for Speed (film)
Need for Speed: Rivals
Need for Speed: Most Wanted (2012)
Need for Speed: The Run
Shift 2: Unleashed
Need for Speed: Hot Pursuit (2010)
Need for Speed: World
Need for Speed: Nitro
Need for Speed: Shift
Need for Speed: Undercover
Need for Speed: ProStreet
Need for Speed: Carbon
Need for Speed: Most Wanted (2005)
Need for Speed: Underground 2
Need for Speed: Underground
Need for Speed: Hot Pursuit 2
Need for Speed: Porsche 2000
Need for Speed: Road Challenge
Need for Speed III: Hot Pursuit
Need for Speed II
The Need for Speed
30 LAT SERII NFS
Forum dyskusyjne

Wszystko o nfszone.pl

Dyskusje o naszym portalu, o polskiej strefie NFS.

1392 posty

Ostatnia aktywność, 23-01-2011 23:32 przez Adamo
Adamo
Adamo Odpowiedział(a) w Nowe ikonki do newsów 15 lata temu ( 23-01-2011 23:32 )
Re: Nowe ikonki do newsów
ja tylko zgłaszam ze wykonałem avy do newsów ;]

oto i owe avy
host.nfszone.pl/../../images/98225834476142059237.png

host.nfszone.pl/../../images/73631958266797906894.png

host.nfszone.pl/../../images/43657425570244370660.png

host.nfszone.pl/../../images/19877507151758214350.png

host.nfszone.pl/../../images/78190066018884702627.png

host.nfszone.pl/../../images/04799523283448520058.png

host.nfszone.pl/../../images/92790988982275495158.png

host.nfszone.pl/../../images/64806202553035221148.png

host.nfszone.pl/../../images/62338374358624544440.png

host.nfszone.pl/../../images/57387545379494694495.png
Profesor
Profesor Odpowiedział(a) w Hosting Grafiki by nfszone 15 lata temu ( 23-01-2011 21:04 )
Re: Hosting Grafiki by nfszone
32 GB ram ?

W jakiej firmie masz go wykupionego ?

Co do konta to pewnie masz na nfspoland.pl bo jak widzisz wystartowałem z nfszone na nowo Smile
E
eryk2 Odpowiedział(a) w Hosting Grafiki by nfszone 15 lata temu ( 23-01-2011 14:55 )
Siema Domi - mam serwer dedykowany o parametrach:

- 200Mbps Download/Upload
- 1,5 TB powierzchni
- 32 GB RAM
- Oparte na Intel Xeon.

Czyli po prostu serwer dedykowany opłacony na 5 lat. Jeśli byś czegoś potrzebował to pisz.

Udostępniam także za darmo + małą reklamę konta pod strony www jeśli ktoś by chciał:
- Transfer miesięczny - 40Gb
- Miejsce na serwerze - 10 Gb
- Ilość baz danych - 10

Serwer ma zainstalowane najnowsze PHP, posiada CronJobs, backupy co 2 dni.

BTW: Dlaczego moje konto ktoś usunął? Smile
Se3a
Se3a Odpowiedział(a) w Nowe Funkcje na Stronie. 15 lata temu ( 23-01-2011 03:32 )
Re: Nowe Funkcje na Stronie.
Dział "Redakcja" Zaktualizuję dziś po południu !
Boy
Boy Odpowiedział(a) w Hosting Grafiki by nfszone 15 lata temu ( 22-01-2011 23:21 )
Jeeeest! W końcu mogę zacząć pracę nad downloadem Wink
Cheater
Cheater Odpowiedział(a) w Hosting Grafiki by nfszone 15 lata temu ( 22-01-2011 22:54 )
Przydatne, lepsze niż iFotos bo tam można wrzucać tylko 1 zdjęcie na raz a tutaj aż 5. Szkoda tylko że maksymalny rozmiar zdjęcia to 1.025 MB, klawo ;/
Na równi z Iv, może nawet lepsze Smile
G
grzesiuu Odpowiedział(a) w Hosting Grafiki by nfszone 15 lata temu ( 22-01-2011 22:50 )
Noo miło, że stronka ma własny hosting grafiki... Smile A pomogę finansowo dopiero po doładowaniu konta... Smile Pfft
Radzio
Radzio Odpowiedział(a) w Hosting Grafiki by nfszone 15 lata temu ( 22-01-2011 22:34 )
Daj to do '' przydatne linki Pfft ale dobrze że już to zrobiliście..przyda się.
Profesor
Profesor Odpowiedział(a) w Hosting Grafiki by nfszone 15 lata temu ( 22-01-2011 21:42 )
Udostępniam dzisiaj hosting Grafiki

link

Uruchomienie Hostingu będzie mnie trochę kosztować , (powiększenie dysku serwera) więc jeśli ktoś chce nam pomóc zapraszam do działu Dotacja, z góry dzięki.
B
benek Odpowiedział(a) w Nowe Funkcje na Stronie. 15 lata temu ( 22-01-2011 16:43 )
No domi nareszcie Wink Ale nie dawajcie muzy bo jak ktoś chce posłuchać to niech sobie włączy w kompie albo na YT
Profesor
Profesor Odpowiedział(a) w Nowe Funkcje na Stronie. 15 lata temu ( 22-01-2011 13:37 )
Nie wprowadzam żadnych modyfikacji już, bo przerabiam cały wygląd strony i mi to trochę zejdzie, wprowadzę jeszcze to co wyżej napisałem.
Leeav
Leeav Odpowiedział(a) w Nowe Funkcje na Stronie. 15 lata temu ( 22-01-2011 11:13 )
Ale po co tutaj muza tak właściwie ? Można sobie własną puścić, a ta by się znudziła szybko i każdy co innego słucha..
Inventer89
Inventer89 Odpowiedział(a) w Nowe Funkcje na Stronie. 15 lata temu ( 22-01-2011 01:22 )

Cytat

sebastianek napisał(a):
To z muza odpadło bo groziłoby przeciążeniem serwera czy coś.

To może wyjaśnie jak to działa:
Na jakość działania strony wpływa serwer. I oczywiście ma on swoją przepustowość (w mb/s) oraz transfer (w GB/miesiąc). Są jeszcze procesory, pamięci i itp, ale tu nie ma zbyt dużo obliczeń, więc nie zajmujmy się tym.
Jeśli strona zdobędzie dużą popularność, to w jednakowym czasie serwer będzie musiał obsłużyć dużą liczbę userów. Jeśli strona jest mała, i ściąga się na 0,5 MB to jest ok, nawet przy 1000 userów serwer dość szybko upora się z tą pracą, ale jeśli strona będzie miała 5MB to potrwa to znacznie dłużej, a w tym czasie na stronę wejdą nowi userzy i jeszcze bardziej spowolnią przesył danych, bo np. teraz serwer będzie musiał obsłużyć 1200 userów i nastąpi stopniowe zapychanie łącza i strona będzie się wczytywała nawet kilka minut.
Oprócz tego niektóre serwery mają ograniczony transfer danych, np. 100GB/miesiąc. Każdy user wchodzący na stronę za każdym razem ściąga ok. 1MB (co nieco zapisuje się w cache). Jeśli strona będzie miała 5MB to wiadomo, że przy takiej samej liczbie wyświetleń strony, może się okazać że np. w połowie miesiąca zobaczymy białą stronę i info że strona wróci na początku nowego miesiąca, ponieważ został zużyty transfer.
Dlatego ważne, by nowe funkcje które chcielibyśmy na stronie były przemyślane i bez zbędnych firewerków
To tyle Smile
sebastianek
sebastianek Odpowiedział(a) w Nowe Funkcje na Stronie. 15 lata temu ( 21-01-2011 22:43 )
D3 - o punkt 8 i 9 Twojej wypowiedzi też walczyłem trochę wcześniej Pfft tyle, że zamiast muzyki różnej miała być muza z NFS'ów jak np. ta z U2: The Doors & Snoop Dogg - Riders on the storm. To z muza odpadło bo groziłoby przeciążeniem serwera czy coś.
Bazyl
Bazyl Odpowiedział(a) w COTM #1 - Głosowanie 15 lata temu ( 21-01-2011 20:40 )
Re: COTM #1 - Głosowanie
Projekt nr 1 [1]
Projekt nr 2 [8] <

Miałem wysłać wóz ale przegapiłem. Pfft
Inventer89
Inventer89 Odpowiedział(a) w Nowe Funkcje na Stronie. 15 lata temu ( 21-01-2011 20:39 )

Cytat

8. Muzyka na stronie, jakieś razem 15 może kawałków z każdego rodzaju muzyki.
9. Powitanie przy logowaniu się na stronie, np. Witaj na NFSZone, (Nick) lub Welcome to NFSZone.
10. Avatary w Shoutboxie

domi mówił że już w tej chwili jest dużo zapytań do bazy danych, a tu jeszcze chcesz dodać zapytanie o nick i avatar, samo Witamy na NFSZone.pl już jest i wg mnie wystarczy. Co do muzyczki to również kolejne zapytania zapytania w przypadku buforowania lub w przypadku ściągnięcia całego utworu wydłuży czas wczytywania się strony i zanim muzyczka się wczyta, to już będziesz klikał na kolejny odnośnik i oczywiście będzie to kolejne obciążenie dla serwera. Ta strona nie jest w AJAXie żeby muzyczka pozostawała, a reszta strony mogła się wczytać bez ściągania utworu.
A po kilku tygodniach i tak się znudzą - nie zapychajmy strony niepotrzebnymi rzeczami.
Radzio
Radzio Odpowiedział(a) w COTM #1 - Głosowanie 15 lata temu ( 21-01-2011 20:28 )
D3 żal mi cie...tu chodzi aby dowolny motyw np z evo czerwonego zrobić na mazde rx-7

Projekt nr 1 [1]
Projekt nr 2 [7] -
Leeav
Leeav Odpowiedział(a) w Nowe Funkcje na Stronie. 15 lata temu ( 21-01-2011 20:22 )
6. Ograniczenie do pisania 3-5 postów dziennie dla każdego usera, to zapobiegłoby nabijaniu.
Jak dla mnie bezsensu, takie coś można by było dać w zabawach.

10. Avatary w Shoutboxie

Zbędne i tak właściwe to tylko by sb powiększyło, ale mogłoby być ..

5. Zmiana topu dziennego - ten jest wg. mnie brzydki

O tym już była mowa, to tylko przejściowy, będzie nowy layout (ten tylko, że zedytowany) i bedzie nowy top.

Reszta moze być :d

Ode mnie propozycja żeby zrobić "listę tunerów", jako, że jestem od tf'ów to mógłbym się takim czymś zająć. Zrobiło by się na forum temat nowy i usunęło "chętni do pojedynków" (czy jakoś tak) i zrobiło by się nowy z listą kazdego tunera. Pisała by tam ilość pkt, kontakt, części w których tunuje itp.. Żeby pojawić się na liście każdy musiałby wysłać zgłoszenie. Takie coś mogłoby też być w podstronie a nie na forum, ale to obojętne..
Cheater
Cheater Odpowiedział(a) w Nowe Funkcje na Stronie. 15 lata temu ( 21-01-2011 20:10 )
No to kilka moich nowych pomysłów:

1. Auto tygodnia jest samochodem które w ostatnim tygodniu miało największą średnią ocen.

2. W Showroomie żeby pojawiła się galeria tapet NFS

3. W tych dymkach, które pojawiają się gdy najeżdżamy kursorem na jedno z ostatnie dodanych aut żeby oprócz nazwy pisało kto jest autorem auta.

4. Żeby w profilu była opcja dodania info: Jakie dany user ma nfs'y i w jakich tunuje - to pewnie zapobiegłoby niepotrzebnym postom z pytaniami o to czy to na forum czy w sb.

5. Zmiana topu dziennego - ten jest wg. mnie brzydki

6. Ograniczenie do pisania 3-5 postów dziennie dla każdego usera, to zapobiegłoby nabijaniu.

7. Wykupienie dowolnej rangi (bez żadnych uprawnień) takiej jak nowicjusz, Początkujący Użytkownik itd itd drogą sms za 3/7 zł to dałoby wam więcej kasy na utrzymanie nfszone a poza tym nie byłoby już tak że każdy user ma rangę Nowicjusz lub Początkujący użytkownik tylko byłyby różne.

8. Muzyka na stronie, jakieś razem 15 może kawałków z każdego rodzaju muzyki.

9. Powitanie przy logowaniu się na stronie, np. Witaj na NFSZone, (Nick) lub Welcome to NFSZone.

10. Avatary w Shoutboxie
Cheater
Cheater Odpowiedział(a) w COTM #1 - Głosowanie 15 lata temu ( 21-01-2011 19:40 )
Projekt nr 1 [1]<--- Na upartego przypomina Mazdę z Tokyo Driftu.
Projekt nr 2 [6] W ogóle nie przypomina Mazdy z Tokyo Driftu.
  • You cannot view all discussion threads in this forum.
  • You cannot start a new discussion thread in this forum.
  • You cannot start on a poll in this forum.
  • You cannot upload attachments in this forum.
  • You cannot download attachments in this forum.